HomeHL-WorldΒενετία: Κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με σκάφος

Βενετία: Κρουαζιερόπλοιο συγκρούστηκε με σκάφος

Άνθρωποι βρέθηκαν στη θάλασσα – Συνολικά 5 οι τραυματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το γιγαντιαίων διαστάσεων κρουαζιερόπλοιο Msc Opera, που κατέπλεε στον επιβατηγό λιμένα της Βενετίας προσέκρουσε σήμερα σε μικρό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν 130 άνθρωποι, με αποτέλεσμα πέντε επιβαίνοντες να τραυματισθούν και κάποιοι να καταλήξουν στα νερά της λιμνοθάλασσας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ορισμένοι από τους επιβάτες του πλοιαρίου River Countess έπεσαν μετά τη σύγκρουση με το κρουαζιερόπλοιο στο νερό. Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαγρά και δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες και τα ασθενοφόρα που έσπευσαν στο σημείο.

Το κρουαζιερόπλοιο που οδηγείτο στην προβλήτα του Σαν Μπαζίλιο από ρυμουλκό, χάνοντας όμως τον έλεγχο λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, επί αρκετά λεπτά ηχούσε τη σειρήνα του, καθώς εκείνη τη στιγμή η λιμνοθάλασσα ήταν γεμάτη πλεούμενα για ένα παραδοσιακό έθιμο της Βενετίας.

Αμέσως μετά οργανώθηκε διαδήλωση από την οργάνωση «Όχι μεγάλα πλοία». Η σύγκρουση συνέβη ακριβώς τη στιγμή που έχει αναζωπυρωθεί η συζήτηση για το εάν θα πρέπει να ελλιμενίζονται τεράστια κρουαζιερόπλοια στα λιμάνια της «Γαληνοτάτης». Η Unesco πρόσφατα γνωμοδότησε υπέρ του κατάπλου μεγάλων σκαφών στον λιμένα της Μαργκέρα, στην απέναντι όχθη, γνώμη που συμμερίζονται ο δήμος και η περιφέρεια, αλλά όχι πολλές οργανώσεις πολιτών, όπως η Italia Nostra.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=27&v=DPcTsih97H4

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση