HomeHL-TOPΗ “μάχη” του δεύτερου γύρου στους 13 δήμους της Κρήτης

Η “μάχη” του δεύτερου γύρου στους 13 δήμους της Κρήτης

Δείτε τους διεκδικητές της αναμέτρησης και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν την πρώτη Κυριακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η σημερινή εκλογική διαδικασία του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών και στην Κρήτη, καθώς σε 13 δήμους του νησιού, οι πολίτες προσέρχονται εκ νέου στην κάλπη προκειμένου να εκλέξουν τον δήμαρχο της επόμενης περιόδου.

Το ενδιαφέρον της εκλογικής αναμέτρησης εστιάζεται αφενός στις τέσσερις μεγάλες πόλεις του νησιού, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο σε καμία από αυτές δεν υπήρξε εκλογή δημοτικής αρχής από την πρώτη Κυριακή, αλλά και στους δήμους της ενδοχώρας, ιδίως του Ηρακλείου όπου η πρώτη εκλογική αναμέτρηση εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ όπως στους Δήμους Μινώα Πεδιάδας, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου.

Αναλυτικότερα, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, τα ζεύγη των “μονομάχων” είναι:

Δήμος Ηρακλείου

Ο Γιάννης Κουράκης επικεφαλής της κίνησης “Ηράκλειο 3.7.5” που είχε συγκεντρώσει ποσοστό 36,71% και ο σημερινός δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός της παράταξης “Δύναμη πολιτών” με ποσοστό 24,12%.

Δήμος Γόρτυνας

Ο Μιχάλης Κοκολάκης με τον Συνδυασμό “Μεγάλη Γόρτυνα” που είχε συγκεντρώσει ποσοστό 45,18% και ο απερχόμενος δήμαρχος Νίκος Σχοιναράκης του συνδυασμού “Ανανέωση τώρα” με ποσοστό 27,23%.

Δήμος Μαλεβιζίου

Στον δήμο αυτό η διαφορά μεταξύ των δύο διεκδικητών ήταν ελάχιστες μόνο ψήφοι. Ο σημερινός δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι” έχοντας συγκεντρώσει ποσοστό 43,04% θα “κονταροχτυπηθεί” με τον Μενέλαο Μποκέα του συνδυασμού “Το Μαλεβίζι Μπορεί” ο οποίος στην πρώτη Κυριακή είχε συγκεντρώσει ποσοστό 42,68%.

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Ο Ζαχαρίας Καλογεράκης του συνδυασμού “Μινώα Πεδιάδας τόπος με μέλλον”, ο οποίος για λίγες ώρες στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου εκλεγόταν, συγκέντρωσε τελικά ποσοστό 49,57% και ο ανθυποψήφιός του Μανώλης Φραγκάκης του συνδυασμού “Μπροστά για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας” είχε συγκεντρώσει 42,37%.

Δήμος Φαιστού

Ο Γρηγόρης Νικολιδάκης επικεφαλής του συνδυασμού “Τολμάμε μαζί” (29,02%) και ο Γιάννης Νικολακάκης του συνδυασμού “Φαιστού συμπόρευση, δήμος για όλους” (26,32%) διεκδικούν την ψήφο των κατοίκων της Μεσαράς.

Δήμος Χερσονήσου

Ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης του συνδυασμού “Όλοι μαζί νέα πορεία” είχε συγκεντρώσει σε μία επίσης αγωνιώδη αναμέτρηση ποσοστό 40,03% και ο Γιάννης Σέγκος επικεφαλής της “Σύμπραξης ενεργών πολιτών δήμου Χερσονήσου” είχε συγκεντρώσει ποσοστό 39,41%.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι κάλπες στήθηκαν για δύο δήμους:

Δήμος Χανίων

Στα Χανιά ο Αριστείδης Παπαδογιάννης του συνδυασμού “Η απάντηση Τα Χανιά μας” συγκέντρωσε ποσοστό 26,94% θα διασταυρωθεί μετρώντας τις δυνάμεις του με τον Παναγιώτη Σημανδηράκη επικεφαλής της κίνησης “Για τα Χανιά” ο οποίος είχε συγκεντρώσει 19,09%.

Δήμος Αποκορώνου

Ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης της “Ενωτικής Μαχητικής αποκορωνιώτικης ανεξάρτητης κίνησης” που συγκέντρωσε 38,57% και ο Σταμάτης Σγουράκης της παράταξης “Αποκόρωνας ενότητα ελπίδα και προοπτική” με 30,93% διεκδικούν την ψήφο των συνδημοτών τους.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου η “μάχη” διεξάγεται στον δήμο της πρωτεύουσας του νομού και στον ιστορικό δήμο των Ανωγείων. Αναλυτικότερα:

Δήμος Ρεθύμνου

Ο σημερινός δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης επικεφαλής της “Νέαε αντίληψηε” με ποσοστό 44,25% διεκδικεί τον δήμο με συνδιεκδικητή τον Θοδωρή Νίνο του συνδυασμού “Ρέθυμνο αξίζεις” που είχε συγκεντρώσει ποσοστό 41,20%

Δήμος Ανωγείων

Στα Ανώγεια, ο Μανώλης Καλλέργης του συνδυασμού “Ανώγεια Μπροστά” με ποσοστό 46,08% “μάχεται” με τον Σωκράτη Κεφαλογιάννη από την δημοτική παράταξη “Τ’ Ανώγεια του μέλλοντος” ο οποίος είχε συγκεντρώσει στον πρώτο γύρο ποσοστό 45,46%.

Στην Περιφερειακή ενότητα Λασιθίου, οι διεκδικητές είναι:

Δήμος Αγίου Νικολάου

Αντώνης Ζερβός της παράταξης “Δικαίωμα στην πόλη” που συγκέντρωσε ποσοστό 43,61% και ο Νίκος Κοκκίνης του συνδυασμού “Αλλάζουμε τον Δήμο” που συγκέντρωσε ποσοστό 37,51%.

Δήμος Ιεράπετρας

Ο Θεοδόσης Καλαντζάκης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ιεράπετρα νέα πορεία” με ποσοστό 36,01% και ο Αντώνης Πετράς του συνδυασμού “Ιεράπετρα δήμος πρότυπο” με ποσοστό 24,39%.

Δήμος Σητείας

Ο Γιώργος Ζερβάκης της παράταξης “Σητεία Ενώνουμε δυνάμεις” που συγκέντρωσε ποσοστό 38,71% και ο Νίκος Κουρουπάκης της κίνησης “Επιστροφή στο μέλλον” που είχε συγκεντρώσει την πρώτη Κυριακή της αναμέτρησης ποσοστό 26,61%.

Διαφήμιση
Διαφήμιση