HomeHL-GreeceGuardian: Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η μεσαία τάξη αποδεκατίστηκε

Guardian: Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η μεσαία τάξη αποδεκατίστηκε

«Το κόμμα έχασε 600.000 ψηφοφόρους από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τον «αγώνα» του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει στην πρωθυπουργία, τέσσερις ημέρες μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών, γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, επισημαίνοντας πως τα αποτελέσματα και από τους Έλληνες του εξωτερικού δείχνουν ευρεία απόρριψή του.

«Μετά την απροσδόκητα βαριά ήττα του, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως απορρίφθηκε και από τους Έλληνες του εξωτερικού. Με καταμετρημένο το 100% των ψήφων, κατά το υπουργείο Εσωτερικών, ποσοστό 33,9% ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 15,3% του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει ο Guardian.

«Το αποτέλεσμα» συνεχίζει το δημοσίευμα «είναι ακόμα μία απόδειξη της ηράκλειας δοκιμασίας πριν τις εκλογές της 7ης Ιουλίου» συνεχίζει και εκτιμά πως στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών «θα ολοκληρωθεί η συντριπτική επίδοση του κόμματος των πρώην ριζοσπαστών, που εξελέγη στην κορύφωση της κρίσης με τη δέσμευση να αντιστρέψουν τη λιτότητα».

«Λίγοι πιστεύουν πως μπορεί να κλείσει η διαφορά (μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ). Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 600.000 ψηφοφόρους από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015» προσθέτει.

«Όπως οι προκάτοχοί της, η διακυβέρνηση Τσίπρα αναγκάστηκε να επιβάλει τις ίδιες πολιτικές που είχε υποσχεθεί κάποτε να καταργήσει σε αντάλλαγμα με τα προγράμματα διάσωσης από την Ε.Ε και το ΔΝΤ για την ενίσχυση της αφερέγγυας οικονομίας. Παρότι οι Αριστεροί οδήγησαν τη χώρα με επιτυχία προς την έξοδο από τα οκταετή μνημόνια και έβλεπαν αισθητή μείωση των επιπέδων ρεκόρ ανεργίας, από 28% που ήταν το 2013 σε λιγότερο από 20% φέτος, η οικονομική ανάκαμψη στη χώρα ήταν αργή. Η ύστατη προσπάθεια του Τσίπρα να αποκαταστήσει την δύναμή του παραχωρώντας φορολογικές ελαφρύνσεις και συνταξιοδοτικά επιδόματα, ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, φαίνεται να απέτυχε καθώς οι συνταξιούχοι, ίσως κουρασμένοι από τις υποσχέσεις, στράφηκαν κι εκείνοι προς τη ΝΔ».

tsipras-guardian

«Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η ελληνική μεσαία τάξη σχεδόν αποδεκατίστηκε από τους φόρους που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος διάσωσης το οποίο ο Τσίπρας διαπραγματεύθηκε το 2015, υπογράφοντας πρωτοφανή δημοσιονομικά πλεονάσματα ύψους 3,5%» αναφέρει ο Guardian.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση