HomeHL-9Άγνωστος πέταξε πέντε κουταβάκια στον γκρεμό για να τα θανατώσει!

Άγνωστος πέταξε πέντε κουταβάκια στον γκρεμό για να τα θανατώσει!

Το φύλλωμα μιας συκιάς έσωσε τα τρία – Υιοθετήθηκαν άμεσα από φιλόζωους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια ακόμη σοκαριστική υπόθεση ζωοκτονίας φέρνουν στο φως οι ακτιβιστές της Ζωόφιλης Δράσης στο Ηράκλειο. Άγνωστος δράστης πέταξε πέντε κουταβάκια σε γκρεμό με πρόθεση να τα θανατώσει. Τα τρία από αυτά επέζησαν καθώς το πυκνό φύλλωμα μιας συκιάς ανέκοψε την πτώση τους, ωστόσο τα άλλα δύο δεν τα κατάφεραν.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Καλλιόπης Μαραβελάκη στον λογαριασμό της “Ζωόφιλης Δράσης” στο Facebook, το περιστατικό σημειώθηκε σε μικρό πάρκο που βρίσκεται στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου με τον ασυνείδητο δράστη να πετά τα πέντε σκυλάκια ηλικίας δύο μηνών περίπου από μεγάλο ύψος, με ξεκάθαρη πρόθεση να τα ξεφορτωθεί.

Τα δύο από αυτά θανατώθηκαν ενώ τα άλλα τρία, δύο θηλυκά και ένα αρσενικό σώθηκαν αφού προστατεύθηκαν από το φύλλωμα της συκιάς με αποτέλεσμα η πτώση τους να γίνει ομαλά.

skylakia

Το κλάμα των κουταβιών άκουσε ζωόφιλη Ηρακλειώτισσα που βρισκόταν στην περιοχή και τα περισυνέλεξε μεταφέροντας τα αρχικά στο σπίτι της. Στη συνέχεια τα τρία σκυλάκια οδηγήθηκαν στον κτηνίατρο Κώστα Τριγώνη, ο οποίος διαπίστωσε ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση και προχώρησε σε αγωγή αποπαρασίτωσης.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της κας Μαραβελάκη ο άγνωστος δράστης πιθανότατα είναι κάτοικος της περιοχής και ιδιοκτήτης της μάνας των κουταβιών και θέλησε με τον τρόπο αυτό να απαλλαγεί από το βάρος των πέντε κουταβιών.

skylakia7

Και η άλλη όψη του νομίσματος … Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, και τα τρία κουτάβια που σώθηκαν υιοθετήθηκαν και πλέον απολαμβάνουν τη θαλπωρή κοντά σε πραγματικούς φιλόζωους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση