HomeHL-9Ζέστη και συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της Κρήτης

Ζέστη και συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της Κρήτης

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Βαριά” αναμένεται να είναι σήμερα η ατμόσφαιρα στην Κρήτη λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα που αναμένεται να προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.

Πιο αναλυτικά, η γενική πρόγνωση του καιρού για ολόκληρη τη χώρα από το meteo.gr του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας έχει ως εξής:

Tην Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες η όμβροι θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά και το Ιόνιο, στη συνέχεια έως και απόγευμα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και από το μεσημέρι έως και το βράδυ στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της Ηπείρου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες από το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία, τη Θράκη και τα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 25, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 30, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 28, και στη Κρήτη από 14 έως 29.

Οι άνεμοι στο Βόρειο, το Κεντρικό και το Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοανατολικό από βορειοδυτικές 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά στα βόρεια έως 6 μποφόρ.

Ειδικότερα για την Κρήτη η πρόγνωση του meteocrete.gr έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο ΔΝΔ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι καλός καιρός με λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες λίγες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 0 έως 3 μποφόρ απο ΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο ΒΒΑ έως ΝΝΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καιρός με αυξημένες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν Β έως ΒΒΑ, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση