HomeΕΚΛΟΓΕΣΕυτύχης Δαμιανάκης: Οι δημότες των Χανίων να ψηφίσουν σύμφωνα με την κρίση τους

Ευτύχης Δαμιανάκης: Οι δημότες των Χανίων να ψηφίσουν σύμφωνα με την κρίση τους

Η δήλωση του επικεφαλής του συνδυασμού “Χανιά – Κοιτάμε μπροστά” για τον δεύτερο γύρο των εκλογών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις θέσεις της παράταξής του “Χανιά – Κοιτάμε μπροστά” διατυπώνει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της Ευτύχης Δαμιανάκης, ενόψει του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα, στη δήλωσή του ο κ. Δαμιανάκης αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Την Κυριακή 26 Μαΐου, οι δημότισσες και οι δημότες του Δήμου Χανίων με την ψήφο τους, απόλυτα σεβαστή, ανέδειξαν τους δύο πρώτους συνδυασμούς, με τους επικεφαλής τους, Άρη Παπαδογιάννη και Παναγιώτη Σημανδηράκη, να διεκδικούν τη θέση του Δημάρχου στην επαναληπτική εκλογή της Κυριακής 2 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο της απόλυτα δημοκρατικής λειτουργίας των μελών του συνδυασμού μας, την Τρίτη 28 Μαΐου κάλεσα όλα τα μέλη της ομάδας μας προκειμένου να τα ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη στο πρόσωπό μου καθώς και για την προσπάθεια που κατέβαλαν, με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρό προγραμματικό λόγο, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Επίσης, συζητήσαμε το θέμα των αποτελεσμάτων των εκλογών αλλά και τη στάση μας για την επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.

Πάγια αρχή, προεκλογική δέσμευση και συναπόφαση των μελών του συνδυασμού μας «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά» ήταν και παραμένει ο απόλυτος σεβασμός και η εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών, οι οποίοι ούτε καθοδηγούνται ούτε μπορεί να αντιμετωπίζονται ως άβουλα όντα, χωρίς γνώμη και κρίση. Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο, καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ζητούσα από τους συνδημότες μας να μας αξιολογήσουν, και κατά την κρίση τους να αποφασίσουν για την ψήφο τους.

Με βάση την παραπάνω αρχή, αποφασίσαμε ομόφωνα, ως συνδυασμός, ότι δεν επιθυμούμε κατ’ ελάχιστον να επηρεάσουμε την κρίση τους. Ο καθένας είναι ελεύθερος να αξιολογήσει τους δύο υποψηφίους και να ψηφίσει κατά συνείδηση.

Στο πλαίσιο των αρχών της πλήρους διαφάνειας και ενημέρωσης των συνδημοτών μας, σας γνωρίζω επίσης ότι χθες, Τετάρτη 29/5, και σήμερα, Πέμπτη 30/5, συναντήθηκα με τους υποψηφίους δημάρχους Χανίων, Άρη Παπαδογιάννη και Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Οι συναντήσεις έγιναν μετά από σχετικό αίτημα των δύο υποψηφίων Δημάρχων Χανίων.
Στη διάρκεια και των δύο συναντήσεων, γνωστοποίησα στους κ.κ. Παπαδογιάννη και Σημανδηράκη την ομόφωνη απόφαση της δημοτικής μας ομάδας ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν με βάση την κρίση και τη συνείδησή τους.

Παράλληλα, συζητήσαμε το θέμα της επόμενης μέρας και των συνεργασιών που απαιτούνται με βάση τις διατάξεις του νόμου «Κλεισθένης» και επεσήμανα ότι οι όποιες αναγκαίες μετεκλογικές συνέργειες για την ομαλή διοίκηση του Δήμου, θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο μίας σαφούς προγραμματικής βάσης, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων και αποκλειστικό γνώμονα την πρόοδο του Δήμου Χανίων και όλων των δημοτών του”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση