HomeΚΡΗΤΗΜνημόνιο συνεργασίας για τη διάχυση της γνώσης σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

Μνημόνιο συνεργασίας για τη διάχυση της γνώσης σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας

Από τον Δήμο Ηρακλείου και το Ενεργειακό Cluster Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπεγράφη σήμερα, Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 στη Λότζια το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και του Ενεργειακού Cluster Κρήτης. Το Μνημόνιο Συνεργασίας για τον Δήμο Ηρακλείου υπέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αυτεπιστασίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιάννης Αναστασάκης με τον πρόεδρο του Ενεργειακού Cluster Κρήτης Νίκο Παπαδάκη.

Σκοπός Μνημονίου Συνεργασίας

Το Μνημόνιο Συνεργασίας έχει 3ετή διάρκεια και σκοπός του είναι:

– H καθιέρωση του θεσμού της ενεργειακής εβδομάδας η οποία από κοινού θα οργανώνεται κάθε χρόνο.

– Η από κοινού οργάνωση και εκτέλεση εκπαιδευτικών δράσεων,  που θα αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

– Η από κοινού οργάνωση και εκτέλεση εκπαιδευτικών δράσεων, που αφορούν την παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

– Η προώθηση της επιχειρηματικότητας σε έρευνα και ανάπτυξη εφαρμογών.

– Η προώθηση συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου, του Ενεργειακού Cluster Κρήτης και των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πού βρίσκονται στην περιφέρεια του Δήμου Ηρακλείου.

Συνεργασία σε υπάρχοντα και νέα προγράμματα.

Σχεδιασμό ή δημιουργία κοινών δράσεων ενημέρωσης.

Συνεργασία των ερευνητικών ομάδων και εργαστηρίων των Ιδρυμάτων. Ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, μεταφορά τεχνογνωσίας.

Ανταλλαγή /αμοιβαίες επισκέψεις μελών με στόχο την προώθηση της συνεργασίας.
Διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (λ.χ. συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων), κοινές ανακοινώσεις σε δράσεις.

Κοινές δημοσιεύσεις και υποβολή προτάσεων.

«Επιτυχημένη Συνεργασία»

Όπως επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης «προχωράμε σε αυτό το Μνημόνιο Συνεργασίας μετά την επιτυχημένη συνεργασία που είχαμε στο πλαίσιο της ενεργειακής εβδομάδας που πραγματοποιήθηκε το 2018. Στοχεύουμε από κοινού σε δράσεις και ενέργειες, που αφορούν την εξοικονόμηση και παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,  την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών για παρεμβάσεις σε κτίρια και επιχειρήσεις. Μοιραζόμαστε την ίδια ανάγκη για προώθηση  και διάχυση της γνώσης και εμπειρίας  σε θέματα παραγωγής και εξοικονόμησης ενέργειας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση