HomeΚΡΗΤΗΝ. Ηγουμενίδης: Στην τελική ευθεία η οικονομική ενίσχυση για την ύδρευση του Ηρακλείου

Ν. Ηγουμενίδης: Στην τελική ευθεία η οικονομική ενίσχυση για την ύδρευση του Ηρακλείου

Ύψους 17,5 εκατ. ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχετικά με την πορεία ενίσχυσης του έργου της ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Σε συνέχεια όλων των κρίσιμων παρεμβάσεων για το θέμα της ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου, ολοκληρώνεται και υπογράφεται αυτές τις μέρες από τον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση που αφορά ένα από τα πιο ευαίσθητα θέματα της πόλης, δηλαδή η αντικατάσταση-επέκταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ηρακλείου.

Όπως και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί επισήμως και από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ενισχύεται επιπρόσθετα η ΔΕΥΑ Ηρακλείου, πρώτον, με 15,2 εκ ευρώ για το θέμα του δικτύου ύδρευσης και, δεύτερον, με 2,5 εκ ευρώ για αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, δηλαδή συνολικά με 17,7 εκ ευρώ.

Όπως έχει ήδη δρομολογηθεί και σε συνέχεια ενός πλήρους χρηματοδοτικού προγράμματος, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ενίσχυσης αφορά στο μείζον έργο της αντικατάστασης-επέκτασης του δικτύου της ύδρευσης που με μεγάλη εργατικότητα η σημερινή Κυβέρνηση «ξεκλείδωσε» και έβαλε σε πραγματική τροχιά υλοποίησης.

Το παραπάνω έργο διαθέτει πλέον μια ισχυρή βάση εξέλιξης έπειτα από μια σκληρή προσπάθεια.

Από τη σημερινή Κυβέρνηση το έργο χαρακτηρίστηκε δικαίως ως «στρατηγικής σημασίας» και ήδη είναι ορατά τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα γραφής σε συνοικίες της πόλης.

Σε αυτή τη συγκυρία, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τον σημερινό Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος ήδη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Οικονομίας -μέχρι και σήμερα- αποτελεί έναν ακούραστο σύμμαχο στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Και βέβαια θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσω θερμά και τους εξαιρετικούς συνεργάτες του που με πολύ κόπο καθημερινά καταβάλλουν όλες τις δυνάμεις τους για το καλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση, οι σημαντικές αυτές ενισχύσεις αφορούν στο σύνολο των πολιτών του Ηρακλείου και την καθημερινότητα όλων μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση