HomeHL-GreeceΥπόθεση Novartis: Ο Λοβέρδος κατέθεσε τις μηνύσεις στoν Εισαγγελέα Διαφθοράς

Υπόθεση Novartis: Ο Λοβέρδος κατέθεσε τις μηνύσεις στoν Εισαγγελέα Διαφθοράς

Μίλησε για «άθλια πολιτική σκευωρία»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με σκληρή ανακοίνωση μιλώντας για «άθλια πολιτική σκευωρία» απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος στην κλήση της Εισαγγελίας Διαφθοράς να προσέλθει σήμερα για να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της Novartis.

Αρνούμενος ο πρώην υπουργός τις κατηγορίες και καταγγέλλοντας την υπόθεση «ως δυσώδη» και «κυλώνειον άγος για τη χώρα μας» δεν προσήλθε στην Εισαγγελία, δεν κατέθεσε υπόμνημα, αντ’ αυτού έστειλε τις μηνύσεις που έχει κάνει κατά των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων και άλλων που θεωρούν υπεύθυνους για την εμπλοκή του στην υπόθεση χωρίς στοιχεία.

Ο βουλευτής παραδίδοντας τα έγγραφα με τις επτά μηνύσεις που έχει ασκήσει, έκανε λόγο για μια άθλια πολιτική σκευωρία. Παράλληλα, τόνισε ότι στις μηνύσεις «φωτογραφίζει» αυτούς που έφεραν την σκευωρία, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Στις αρχές του μήνα είχε πάρει παράταση για να καταθέσει, έδωσε όλα τα έγγραφα, ενώ έλεγε προ ημερών πως θέλει να ενεργοποιηθούν οι μηνύσεις του, μετά την ανατροπή της υπόθεσης, από τις καταθέσεις υπόπτων που είναι εκτός πολιτικού χώρου.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis

«Κατέθεσα σήμερα στην Εισαγγελέα Διαφθοράς τις επτά μηνύσεις, που έχω ασκήσει κατά των ψευδομαρτύρων της πολιτικής σκευωρίας «Novartis», κουκουλοφόρων και μη, καθώς και τις τρεις σχετικές με αυτή τη δυσώδη υπόθεση αγορεύσεις μου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στις μηνύσεις και τις αγορεύσεις μου καταγράφονται ξεκάθαρα τα γεγονότα και σκιαγραφούνται οι εμπνευστές και οι εκτελεστές αυτής της πολιτικής πλεκτάνης. Εξηγήσεις θα δώσουν αυτοί και μόνον αυτοί. Όσοι ενεπλάκησαν σε αυτό το αποκρουστικό κατασκεύασμα που αποτελεί, όπως από την πρώτη στιγμή είχα εξαγγείλει, κυλώνειο άγος για τη χώρα μας, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν για τις πράξεις τους.

Η υπόθεση Novartis θα παραδοθεί στην πολιτική και τη συνταγματική ιστορία της Ελλάδας ως άθλια πολιτική σκευωρία».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση