HomeΚΡΗΤΗΈλεγχοι σε ξενοδοχεία για την συλλογική σύμβαση

Έλεγχοι σε ξενοδοχεία για την συλλογική σύμβαση

Έπειτα από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έλεγχοι αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου προκειμένου να διαπιστωθεί αν εφαρμόζεται η εθνική συλλογική σύμβαση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Το παραπάνω σχεδιάστηκε μετά την παρέμβαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΚΗ:

Σε τραγική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες Ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Νομό μας, αφού μερίδα  Ξενοδόχων εμμένουν στη μη εφαρμογή της Εθνικής ΣΣΕ των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καταστρατηγώντας   τη μη τήρηση του ωραρίου εργασίας, ρεπό, μισθοδοσίες κ.α,  εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη ελέγχων από την Επιθεώρηση Eργασίας   λόγω υποστελέχωσης της.

Με προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συναδ. Στέλιου Βοργιά, στον Προϊστάμενο της Κοινωνικής Επιθεώρησης εργασίας Ηρακλείου, βρέθηκε λύση, ούτως ώστε ενισχυμένα κλιμάκια  μελών της Διοίκησης του ΕΚΗ, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ελέγχου, θα  προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα σε   εντατικούς  και  στοχευμένους   ελέγχους,  στα Ξενοδοχεία του Νομού.

Καλούμε τόσο τους Ξενοδόχους, όσο και την Κυβέρνηση, να αναλάβουν  τις ευθύνες  τους. Κανείς δεν μπορεί να ΄΄ παίζει ΄΄ με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στα Ξενοδοχεία.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου,  είναι στο πλευρό των εργαζομένων και θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη διαδικασία  ώστε να διασφαλιστούν τα κεκτημένα δικαιώματα τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση