HomeHL-EconomyΒρετανικά Πανεπιστήμια: Ίδια τα δίδακτρα για τους Έλληνες και το 2020-2021

Βρετανικά Πανεπιστήμια: Ίδια τα δίδακτρα για τους Έλληνες και το 2020-2021

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της Βρετανίας Κρις Σκίντμορ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καμία αύξηση δεν θα υπάρξει στα δίδακτρα για τους Ευρωπαίους φοιτητές στα βρετανικά πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Κρις Σκίντμορ από τις Βρυξέλλες. Ειδικότερα ανέφερε ότι οι Ευρωπαίοι υπήκοοι που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της Βρετανίας θα έχουν τα ίδια δίδακτρα και την ίδια οικονομική στήριξη, μέσω του φοιτητικού δανείου, όπως και οι βρετανοί φοιτητές και πως αυτό δεν θα αλλάξει είτε υπάρξει συμφωνία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε όχι.

Από την χρονιά του δημοψηφίσματος για το Brexit, τα βρετανικά πανεπιστήμια βρίσκονται διαρκώς εν αναμονή κυβερνητικών αποφάσεων για την αύξηση η μη των διδάκτρων σε Ευρωπαίους υπηκόους, λόγω της αποχώρησης της Βρετανίας. Μέχρι στιγμής, τα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τις ίδιες ευνοϊκές παραμέτρους για τους Ευρωπαίους όπως ακριβώς ισχύουν για τους Βρετανούς, και μάλιστα τα τελευταία στοιχεία δείχνουν, ότι παρά την ανησυχία που επικρατεί όσον αφορά το ύψος των διδάκτρων, τα βρετανικά πανεπιστήμια έχουν καταφέρει να αυξήσουν μέσα στο 2019 κατά 1,9% τον αριθμό των αιτήσεων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

“Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι παρά το γεγονός ότι επιλέξαμε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν εγκαταλείπουμε την Ευρώπη καθώς τα πανεπιστήμιά μας ευδοκιμούν λόγω αυτής της διαφορετικότητας και εξελίσσονται σε παγκόσμια πανεπιστήμια», ανέφερε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του ο κ. Σκίντμορ.

thetoc.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση