HomeHL-GreeceΒαρουφάκης: Κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, κάλεσμα στη Ζωή

Βαρουφάκης: Κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, κάλεσμα στη Ζωή

Δείτε το βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στον τρίτο όροφο των γραφείων της ΕΣΗΕΑ ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης -που από το βράδυ των ευρωεκλογών αναδείχθηκε σε έναν εκ των πρωταγωνιστών της εκλογικής μάχης χάριν στο περίπου 3% του κόμματος του- παραχώρησε συνέντευξη τύπου – κάλεσμα σε συμπόρευση εν όψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Παρότι ο κ. Βαρουφάκης απέφυγε συνειδητά να μιλήσει ονομαστικά για τα κόμματα στα οποία απευθύνεται αυτό το κάλεσμα οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης ρώτησαν επίμονα για το αν αυτό αφορά στη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ειδικότερα, εξηγώντας σε ποιους απευθύνεται το σημερινό κάλεσμα για συμπόρευση με το ΜέΡΑ25 ο γραμματέας του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Απευθυνόμαστε:

* Σε όσους είναι αποφασισμένοι για το μεγάλο ΟΧΙ, για την μεγάλη ρήξη με την Χρεοδουλοποροικία του 4ουΜνημονίου και φέρνει την Ερημοποίηση, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με κυβέρνηση ΝΔ

* Στους συμπατριώτες μας που δεν ταυτίζουν την Ευρώπη με τους τροϊκανούς και που εκτιμούν το επίτευγμα του ΜέΡΑ25 να μην είμαστε πια μόνοι – να μοιραζόμαστε το ίδιο κόμμα με 120 χιλιάδες ευρωπαίους

* Σε όσους είναι αποφασισμένοι για το μεγάλο ΝΑΙ σε υπεύθυνο, προγραμματικό λόγο που ενώνει τους Ελληνες υπό την σκέπη ενός κοινού ρεαλιστικού προγράμματος για το φορολογικό, τις επενδύσεις, τη φτώχεια, το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό), τα εθνικά θέματα, το περιβάλλον, τη διαφάνεια, τον εκδημοκρατισμό, την κοινωνική απελευθέρωση όλων.

* Σε Έλληνες και Ελληνίδες που πιστεύουν ότι το νόμισμα πρέπει να υπηρετεί τους ανθρώπους, όχι το αντίθετο – που δεν θέλουν να βγούμε από το ευρώ αλλά που φοβούνται την εντός του ευρώ ερημοποίηση περισσότερο από ένα επώδυνο Grexit.

* Σε εκείνους που απορρίπτουν συνθήματα τα οποία δεν βασίζονται σε στέρεες προτάσεις πολιτικής – π.χ. το ΜέΡΑ25 εξηγεί ακριβώς πως θα γίνει πράξη το «κανένα σπίτι σε χέρια…» ή το πως θα αξιοποιηθεί, χωρίς να ξεπουλιέται, η δημόσια περιουσία, ή το πως θα περάσουμε σε νέες μορφές δημοκρατικής συμμετοχής.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση