HomeHL-GreeceΜικρή ένταση και… ψωμιά στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

Μικρή ένταση και… ψωμιά στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ

Η προσπάθεια από τις καθαρίστριες να προσεγγίσουν το Μαξίμου έφερε αντίδραση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μικρή ένταση συνοδεύτηκε η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στο ύψος του Μαξίμου, η οποία γίνεται ως διαμαρτυρία για το γεγονός ότι οι συμβάσεις των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου λήγουν στα τέλη Αυγούστου και ακόμη δεν έχουν ανανεωθεί.

Οι εργαζόμενες και οι τα μέλη συνδικάτων που τους συμπαραστέκονται κατηγορούν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, για αθέτηση των δεσμεύσεων του αναφορικά με την ανανέωση των συμβάσεων και για τον λόγο αυτό στη διαμαρτυρία τους χρησιμοποίησαν και πλακάτ… silver alert, τα οποία είχαν επάνω τους το μήνυμα «εξαφάνιση πολιτικού: αγνοείται από Κυριακή βράδυ».

Οι καθαρίστριες και τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησαν να οριστεί συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ στην προσπάθειά τους να κατευθυνθούν προς το Μαξίμου τον δρόμο τους έφραξαν οι αστυνομικοί, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή ένταση.

Μάλιστα, οι συγκεντρωμένοι έβγαλαν κατά τη διάρκεια της έντασης και κάποια ψωμιά που είχαν μαζί τους, τα οποία πετούσαν πάνω από την κλούβα, σε ακόμη μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=riU5WNdGWMY

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση