HomeHL-WorldΣοκ στην Ιαπωνία, πατέρας τιμώρησε τα τρία παιδιά του με όπλο που κάνει ηλεκτροσόκ

Σοκ στην Ιαπωνία, πατέρας τιμώρησε τα τρία παιδιά του με όπλο που κάνει ηλεκτροσόκ

Έλαφρύ έγκαυμα υπέστη ο 11χρονος γιος του - Ο άνδρας συνελήφθη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πατέρας συνελήφθη σήμερα στην Ιαπωνία γιατί χρησιμοποίησε όπλο που κάνει ηλεκτροσόκ για να τιμωρήσει τα τρία παιδιά του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε ακόμα ένα περιστατικό κακοποίησης παιδιού που έχουν θορυβήσει τη χώρα και έχουν οδηγήσει τον νομοθέτη στην αναζήτηση τρόπου απαγόρευσης της σωματικής τιμωρίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο 45χρονος άνδρας παραδέχθηκε πως χρησιμοποίησε όπλο που κάνει ηλεκτροσόκ στις δύο κόρες του, ηλικίας 17 και 13 ετών, και στον 11χρονο γιο του, «επειδή δεν ακολούθησαν τους κανόνες».

Το αγόρι υπέστη ελαφρύ έγκαυμα στο χέρι ενώ τα κορίτσια δεν είχαν ορατά τραύματα.

Τα τελευταία χρόνια, σειρά υποθέσεων κακοποίησης παιδιών έχουν σοκάρει την Ιαπωνία, με χειρότερο τον θάνατο πέρσι μιας 5χρονης που ο πατέρας της την ξυλοκόπησε και την άφησε να πεθάνει από την πείνα για να την τιμωρήσει. Ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε είχε τότε δηλώσει πως ο θάνατος της 5χρονης «ράγιζε την ψυχή» και υποσχέθηκε να αποτρέψει περισσότερους τέτοιους θανάτους.

Οι βουλευτές στην ισχυρή Κάτω Βουλή της Ιαπωνίας ενέκριναν ομόφωνα την Τρίτη σχέδιο για την απαγόρευση της σωματικής τιμωρίας από γονείς προς τα παιδιά τους, ανοίγοντας τον δρόμο για αναθεώρηση της νομοθεσία στην παρούσα Σύνοδο.

Περισσότερες από 50 χώρες, οι περισσότερες στην Ευρώπη, έχουν νόμους που απαγορεύουν τη σωματική τιμωρία των παιδιών στο σπίτι.

Η Ιαπωνία θα γίνει η τρίτη χώρα στην Ασία που θα υιοθετήσει τέτοια απαγόρευση μετά τη Μογγολία, που την εφαρμόζει από το 2016, και το Νεπάλ, από το 2018.

newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση