HomeHL-CultureΙεροσόλυμα: Συμφωνία για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Πανάγιο Τάφο

Ιεροσόλυμα: Συμφωνία για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Πανάγιο Τάφο

Ήδη έχει ολοκληρωθεί η συντήρηση και αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ολοκλήρωση των εργασιών στο Ιερό Κουβούκλιο και τη Ροτόντα πέριξ του Παναγίου Τάφου προβλέπει η συμφωνία που υπέγραψαν τη Δευτέρα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλος με τους εκπροσώπους των άλλων δύο θρησκευτικών Κοινοτήτων, του Τάγματος των Φραγκισκανών και των Αρμενίων.

Ήδη, οι εργασίες στον Πανάγιο Τάφο έχουν ξεκινήσει προ διετίας, όταν ομάδα, υπό την επιμέλεια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ανέλαβε τη μελέτη για τη συντήρηση και την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου, έργο που παραδόθηκε το 2017.

Μετά την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, που έλαβε χώρα στο μοναστήρι των Φραγκισκανών, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος έκανε λόγο για επιβεβαίωση της πρωτοβουλίας που έχει ληφθεί πριν από μερικά χρόνια για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου. Η συμφωνία

«Οι κοινές μας πρωτοβουλίες άνοιξαν μια νέα φάση στην ιστορία μας, τη συνεργασία μας, τη συνύπαρξή μας και πάνω απ’ όλα στην αποστολή μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι η ολοκλήρωση του έργου είναι σημαντικό έργο για τις Κοινότητες, που είναι υπεύθυνες για τους Αγίους Τόπους. «Όλοι συνειδητοποιούν και αναγνωρίζουν ότι για να διατηρήσει η Ιερουσαλήμ τον χριστιανικό της χαρακτήρα, εξαρτάται και από εμάς. Συνεπώς η αποστολή μας είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για θρησκευτικούς, αλλά και για διπλωματικούς ή αναπόφευκτα, πολιτικούς λόγους».

Παρά την αναγκαιότητά του έργου, η συμφωνία μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων δεν ήταν δεδομένη. Τα πρώτα βήματα έγιναν όταν ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξασφάλισε τη συμφωνία των άλλων δύο κοινοτήτων για την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου, ενώ η παράδοσή του έστειλε μήνυμα συνεργασίας, σε μια περιοχή με πολλές εντάσεις και με σκληρές μάχες του Πατριαρχείου να διατηρήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα στους Αγίους Τόπους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση