HomeHL-9Οι γνώσεις πρώτων βοηθειών έσωσαν από πνιγμό έναν τουρίστα στα Χανιά

Οι γνώσεις πρώτων βοηθειών έσωσαν από πνιγμό έναν τουρίστα στα Χανιά

Υπεύθυνος ταβέρνας βοήθησε έναν άνδρα στο λαιμό του οποίου είχε σφηνωθεί ξένο σώμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολλές φορές έχει διατυπωθεί το αίτημα όλοι ανεξαιρέτως να εκπαιδευόμαστε στην παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς ουκ ολίγες φορές οι γνώσεις αυτές έχουν αποδειχθεί σωτήριες για συνανθρώπους μας.

Όπως στο περιστατικό που σημειώθηκε στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, όταν αλλοδαπός θαμώνας ταβέρνας κινδύνευσε να πνιγεί τη στιγμή που έτρωγε.

Το σχετικό βίντεο αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Βασίλη Πατελάκη στο Facebook με πρόθεση να γνωστοποιηθεί ευρέως ότι οι γνώσεις πρώτων βοηθειών που είχε ο υπεύθυνος της ταβέρνας έσωσαν στην κυριολεξία τον άνδρα που δυσφορούσε και δεν μπορούσε να απομακρύνει το ξένο σώμα που είχε σφηνωθεί στο λαιμό του.

Το ζευγάρι των αλλοδαπών διακρίνεται καθαρά στα δεξιά της εικόνας, τη στιγμή που ο άνδρας αρχίζει να δυσφορεί και βήχοντας προσπαθεί να απελευθερώσει τους αεραγωγούς του. Ωστόσο, δεν τα καταφέρνει και αγωνιώντας σηκώνεται από τη θέση του και αρχίζει να βηματίζει νευρικά, μπροστά στην ανήσυχη συνοδό του που δεν μπορεί να του προσφέρει βοήθεια.

Η αγωνία που βιώνει το ζευγάρι γίνεται αμέσως αντιληπτή από τον υπεύθυνο του καταστήματος που σπεύδει προς βοήθεια και εφαρμόζει με αυτοπεποίθηση στον θαμώνα τη σωτήρια λαβή Χάιμλιχ με την οποία κατέστη εφικτή η απομάκρυνση του ξένου σώματος που είχε σφηνωθεί στο λαιμό του άνδρα.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

Διαφήμιση
Διαφήμιση