HomeΚΡΗΤΗΔημοτικές εκλογές: Τα θρίλερ της αναμέτρησης

Δημοτικές εκλογές: Τα θρίλερ της αναμέτρησης

Σε ποιους δήμους το αποτέλεσμα κρίνεται στην κυριολεξία ... στο νήμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναμφισβήτητα το απόλυτο θρίλερ της εκλογικής διαδικασία για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών σε επίπεδο Κρήτης εκτυλίσσεται στον Δήμο Μαλεβιζίου όπου το αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί στην κυριολεξία στο … νήμα και μάλιστα με ελάχιστες ψήφους διαφορά.

Στις 6:45 το πρωί, με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 88,68%, σύμφωνα με τη ροή αποτελεσμάτων της Περιφέρειας Κρήτης, ο Μενέλαος Μποκέας του συνδυασμού “Το Μαλεβίζι μπορεί” προηγούνταν του Κώστα Μαμουλάκη των “Νέων Δρόμων” με μόλις 14 ψήφους διαφορά και την καταμέτρηση ολοκληρωμένη στα 47 εκλογικά τμήματα από τα συνολικά 53.

Ειδικότερα το ποσοστό που συγκεντρώνει ο κ. Μποκέας φτάνει το 42,97% με 6.519 ψήφους, ενώ το ποσοστό του κ. Μαμουλάκη το 42,88% με 6.505 ψήφους.

Οι δηλώσεις των μονομάχων του Μαλεβιζίου

Μήνυμα νίκης σχετικά με την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος στο Μαλεβίζι απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου και επικεφαλής της παράταξης «Το Μαλεβίζι μπορεί!», Μενέλαος Μποκέας, αναφέροντας:

«Οι εκλογές αποτελούν τη μεγάλη γιορτή της Δημοκρατίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συντοπίτες μου Μαλεβιζιώτες για την αμέριστη αγάπη τους και τη συγκινητική τους στήριξη. Μας τιμούν.

Το μήνυμά τους είναι ξεκάθαρο: το Μαλεβίζι θέλει να αλλάξει σελίδα και θέλει να πορευτεί στο μέλλον με νέα Δημοτική Αρχή. Αυτό θα επιβεβαιωθεί την ερχόμενη Κυριακή.

Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω θερμά τους συνεργάτες μου, υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους για το ήθος, την ακεραιότητα και τον όμορφο αγώνα μας.

Συνεχίζουμε»!

Στη δική του δήλωση ο Κώστας Μαμουλάκης αναφέρει τα εξής:

Οι πολίτες του Μαλεβιζίου μίλησαν και το μήνυμα τους είναι ισχυρό: Επιζητούν τη συνεργασία, την ενότητα, την συνέχιση της αναπτυξιακής προοπτικής του Μαλεβιζίου. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και συνεχίζουμε για την επόμενη Κυριακή!

Δήμος Χερσονήσου

Αντίστοιχα, αναμέτρηση για γερά νεύρα αποδείχθηκαν οι δημοτικές εκλογές και στον Χερσόνησο, όπου Γιάννης Μαστοράκης και Γιάννης Σέγκος δίνουν μάχη σώμα με σώμα. Με την ενσωμάτωση να βρίσκεται στο 93,88% και την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στα 46 από τα 49 εκλογικά τμήματα προηγείται ο νυν δήμαρχος Γιάννος Μαστοράκης του συνδυασμού “Όλοι μαζί νέα πορεία” με ποσοστό 40,05% και 5.262 ψήφους.

Αντίστοιχα, ο κ. Σέγκος του συνδυασμού “Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών Δήμου Χερσονήσου” συγκεντρώνει ποσοστό 38,92% και 5.113 ψήφους.

Δεύτερος γύρος για τον Δήμο Ανωγείων

Στις κάλπες θα προσέλθουν ξανά την ερχόμενη Κυριακή οι δημότες Ανωγείων, καθώς η εκλογική αναμέτρηση εξελίχθηκε και εκεί σε θρίλερ με τη διαφορά των δύο μονομάχων να διαμορφώνεται στις μόλις στις 13 ψήφους. Με την καταμέτρηση ολοκληρωμένη και την ενσωμάτωση στο 100% στα 6 εκλογικά κέντρα της περιοχής, την ερχόμενη Κυριακή θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο Μανώλης Καλλέργης της παράταξης “Ανώγεια μπροστά” που συγκέντρωσε 46,08% ποσοστό και 970 ψήφους και ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης του συνδυασμού “Τ’ Ανώγεια του μέλλοντος” που συγκέντρωσε ποσοστό 45,46% και 957 ψήφους.

Εκλογές με … ενδιαφέρον σε δήμο Φαιστού και Ρεθύμνης

Αναμφισβήτητα μεγάλο ενδιαφέρον είχε η εκλογική αναμέτρηση και σε δύο ακόμη δήμους της Κρήτης και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Φαιστού και τον Δήμο Ρεθύμνης, με τη διαφορά των δύο πρώτων υποψηφίων να είναι μικρή.

Στον Δήμο Ρεθύμνης με την ενσωμάτωση στο 90,38% προηγείται ο νυν δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης της “Νέας Αντίληψης” με ποσοστό 44,24% και 10.644 ψήφους και ακολουθεί ο Θοδωρής Νίνος της παράταξης “Ρέθυμνο αξίζεις” με ποσοστό 41,01% και 9.865 ψήφους.

Στον Δήμο Φαιστού διασταυρώνουν τα ξίφη τους Γρηγόρης Νικολιδάκης της παράταξης “Τολμάμε μαζί” και Γιάννης Νικολακάκης του συνδυασμού “Φαιστού συμπόρευση – δήμος για όλους”. Η αγωνία στον συγκεκριμένο δήμο παρατείνεται καθώς η ενσωμάτωση βρίσκεται στο 72,73% με την καταμέτρηση να συνεχίζεται σε 15 ακόμη εκλογικά τμήματα. Στο στάδιο αυτό, ο κ. Νικολιδάκης προηγούνταν με ποσοστό 28,88% και 3.132 ψήφους και ο Νικολακάκης συγκέντρωνε ποσοστό 27,96% και 3.034 ψήφους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση