Ατέλειωτες ουρές κι έντονος εκνευρισμός επικρατεί και στα εκλογικά κέντρα της Κρήτης με τους πολίτες να περιμένουν αρκετή ώρα για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και η διαδικασία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξει παράταση καθώς οι τετραπλές κάλπες δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς η διαδικασία

Για πρώτη φορά στήθηκαν τέσσερις κάλπες σε δύο διαδοχικά εκλογικά τμήματα.

Στο πρώτο με το διακριτικό στοιχείο «α» στήθηκαν οι κάλπες για ευρωεκλογές και περιφερειακές εκλογές και στο δεύτερο – με το διακριτικό στοιχείο «β» – οι κάλπες για τις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

Αυτή η διαδικασία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα καθώς είναι χρονοβόρα με τους ψηφοφόρους να χρειάζεται να περιμένουν στις ουρές για… ώρες.

2

Ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές – Κράτησαν θηλάζουσα μητέρα

Μεγάλα προβλήματα όμως έχουν προκληθεί και από τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στις εφορευτικές επιτροπές σε αρκετά εκλογικά τμήματα τόσο στα αστικά κέντρα της Κρήτης όσο και στην ενδοχώρα.

Μάλιστα σε μία περίπτωση, στο Λασίθι, κλήθηκε μία θηλάζουσα μητέρα να καθίσει στο εκλογικό κέντρο καθώς είχε οριστεί μέλος εφορευτικής επιτροπής.

Η νεαρή μητέρα αναγκάστηκε να θηλάσει αλλά και ν’ αλλάξει το μωρό της μέσα στο εκλογικό κέντρο.

Σε άλλα εκλογικά κέντρα, η διαδικασία γίνεται μόνο από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τους γραμματείς με τους ψηφοφόρους να καλούνται να πάρουν μόνοι τους τα ψηφοδέλτια από τον πάγκο που έχουν στηθεί.

1

«Ψαρεύουν» τα ψηφοδέλτια από την ανακύκλωση

Αξίζει να σημειωθεί πως σε αρκετά εκλογικά κέντρα υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες για ελλείψεις σε ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα μέλη εφορευτικών επιτροπών να τα “ψαρεύουν” από τις σακούλες της ανακύκλωσης προκειμένου κάθε ψηφοφόρος να παραλαμβάνει πριν μπει στο παραβάν ολόκληρο το πακέτο με τους υποψήφιους συνδυασμούς.

Σε μεγάλο εκλογικό τμήμα των Καμινίων, φαίνεται πως ψηφοδέλτια μικρών κυρίως συνδυασμών που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές είναι είδος προς … εξαφάνιση αφού εξαντλούνται πολύ γρήγορα και χρειάζεται να αντικατασταθούν από αυτά που οι προηγούμενοι εκλογείς είχαν πετάξει στη σακούλα που βρίσκεται στο παραβάν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση