HomeΕΚΛΟΓΕΣΨήφισαν στο Ρέθυμνο Ξανθός – Κεφαλογιάννης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Ψήφισαν στο Ρέθυμνο Ξανθός – Κεφαλογιάννης και οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Νωρίς το μεσημέρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα εκλογικά τους δικαιώματα άσκησαν νωρίς το μεσημέρι ο Βουλευτής Ρεθύμνης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η Αντιπεριφερειάρχης και εκ νέου υποψήφια Μαίρη Λιονή και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης, Θοδωρής Νίνος, Μανούσος Μανουσογιάννης, Θωμάς Κρεβετζάκης και Σταύρος Βουρβαχάκης

rethymno

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ψήφισε στο εκλογικό του τμήμα στο 1ο ΕΠΑΛ στα Περιβόλια, προβλέποντας πως η επιλογή της ψήφου των πολιτών θα επηρεάσει και τις πολιτικές εξελίξεις. Σε δήλωση του ανέφερε: «Θεωρώ ότι το δίλημμα στους πολίτες είναι ανάμεσα σε ένα προοδευτικό και σε ένα συντηρητικό πολιτικό σχέδιο. Στην επιλογή να έχουμε μία Ευρώπη πιο κοινωνική, πιο αλληλέγγυα και πιο δημοκρατική ή στην επιλογή μιας Ευρώπης, η οποία αποδιοργανώνεται και επικρατούν οι εθνικισμοί, η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η ακροδεξιά μισαλλοδοξία. Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν πλέον την εμπειρία να σταθμίσουν ποιες πολιτικές δυνάμεις και με ποιο πολιτικό σχέδιο κατάφερε να βγει η χώρα από την κρίση και από το μνημόνιο, ποιοι κατάφεραν μέσα σε ένα περιβάλλον περιορισμών και λιτότητας να ενισχύσουν τους αδύναμους, να στηρίξουν το κοινωνικό κράτος, το δημόσιο σύστημα υγείας, να διασφαλίσουν μία έντιμη και διαφανή διαχείριση στο δημόσιο χρήμα και ποιοι επιβουλεύονται την ψήφο των πολιτών για να υπάρξει μία παλινόρθωση σε ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, που οδήγησε τη χώρα και την κοινωνία στα βράχια».

rethymno1

Ο κος Κεφαλογιάννης έφτασε στο 3ο ΓΕΛ Ρεθύμνου όπου άσκησε τα εκλογικά του δικαιώματα στέλνοντας το μήνυμα για «πολιτική αλλαγή». Σε δήλωση του ο κος Κεφαλογιάννης επεσήμανε: «Σήμερα είναι μια μέρα δημοκρατίας. Οι πολίτες με την κρίση τους την οποία εμπιστεύομαι απόλυτα, θα στείλουν πολύ ξεκάθαρα μηνύματα. Με τη νέα μέρα που θα έρθει από αύριο ξεκινάει μια νέα εποχή και είναι η πρώτη πράξη για να προχωρήσει η πολιτική αλλαγή».

rethymno2

Η κα Λιονή έφτασε στο εκλογικό κέντρο του 1ου Λυκείου, συνοδευόμενη από τον σύζυγο της Χρήστο Λιονή και την εγγονή της, τονίζοντας μάλιστα αστειευόμενη πως πρόκειται για το «γούρι της». Η κα Λιονή σε δήλωση της υπογράμμισε: «είναι ημέρα απόφασης του λαού, είναι μια σημαντική εκλογική διαδικασία καθώς επιλέγουμε τα τοπικά συμβούλια τους ανθρώπους που θα μας εκπροσωπήσουν και θα επιλύσουν τα προβλήματα της κοινότητας μας, του δημοτικού μας διαμερίσματος, επιλέγουμε δημοτικά συμβούλια και δήμαρχους και ανθρώπους που θα μας διοικήσουν στην περιφέρεια και βέβαια οι ευρωεκλογές. Είναι πολύ σημαντικό όλοι να συμμετέχουν και με την ψήφο τους να δώσουν την κατεύθυνση για την επόμενη ημέρα».

rethymno3

Ο κος Μαρινάκης έφτασε στο 1ο ΓΕΛ Ρεθύμνου όπου άσκησε τα εκλογικά του δικαιώματα ενώ σε δήλωση του εξέφρασε την αισιοδοξία του και ανέφερε μεταξύ άλλων: «είναι μια κρίσιμη ημέρα, κρίνεται το μέλλον του Ρεθύμνου, η αναπτυξιακή του πορεία και το μέλλον των παιδιών μας. Νομίζω ότι οι Ρεθυμνιώτες θα κάνουν το καθήκον τους».

rethymno4

Ο κ. Νίνος ψήφισε στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, όπου εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Τα πράγματα κυλούν όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική κοινωνία. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος για το σημερινό αποτέλεσμα. Κάναμε μια ευπρεπή και νομίζω αρκετά δημιουργική προεκλογική εκστρατεία. Ανταποκριθήκαμε στα αιτήματα των καιρών να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για όλες τις λεπτομέρειες και πτυχές του προγράμματος μας και νομίζω ότι καταφέραμε να τους πείσουμε ότι είμαστε πλέον έτοιμοι για την επόμενη ημέρα αλλάζοντας με επιτυχία μια περίοδο και μια σελίδα, η οποία έχει ολοκληρωθεί και αναζητώντας με αισιοδοξία και ατενίζοντας με ακόμη περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον της επόμενης ημέρας του τόπου μας».

rethymno5

Το εκλογικό του δικαίωμα στα Μισσίρια άσκησε και ο Μανούσος Μανουσογιάννης, ο οποίος αμέσως μετά σημείωσε σε δηλώσεις του: «Η εκλογική διαδικασία κυλά ομαλά με προβληματάκια που βέβαια υπάρχουν γιατί  είναι πολλές οι κάλπες και καθυστερεί λίγο ο κόσμος αλλά σε γενικές γραμμές πάει καλά. Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες είχαμε σημάδια επανασυσπείρωσης στο ΚΚΕ και στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης, είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Θεωρούμε ότι θα έχουμε άνοδο σημαντική κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί από τα αποτελέσματα της κάλπης».

Στου Γάλλου ψήφισε το πρωί ο υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου, Σταύρος Βουρβαχάκης, ενώ στο 13ο δημοτικό σχολείο ψήφισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Κρεβετζάκης.

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση