Σε δοκιμασία εξελίσσεται η τετραπλή κάλπη σε αρκετά εκλογικά τμήματα του Ηρακλείου και ιδιαίτερα σε εκείνα του αστικού κορμού, όπου συνωθείται μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων.

Με το πέρασμα της ώρας αρχίζουν να πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες πολιτών για μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέλιξη της διαδικασίας αλλά και για ελλείψεις σε ψηφοδέλτια, με αποτέλεσμα μέλη εφορευτικών επιτροπών να τα “ψαρεύουν” από τις σακούλες της ανακύκλωσης προκειμένου κάθε ψηφοφόρος να παραλαμβάνει πριν μπει στο παραβάν ολόκληρο το πακέτο με τους υποψήφιους συνδυασμούς.

Σε μεγάλο εκλογικό τμήμα των Καμινίων, φαίνεται πως ψηφοδέλτια μικρών κυρίως συνδυασμών που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές είναι είδος προς … εξαφάνιση αφού εξαντλούνται πολύ γρήγορα και χρειάζεται να αντικατασταθούν από αυτά που οι προηγούμενοι εκλογείς είχαν πετάξει στη σακούλα που βρίσκεται στο παραβάν.

Την ίδια ώρα πολίτες, σε πολλά εκλογικά τμήματα του Νομού, διαμαρτύρονται για την έλλειψη ενημέρωσης με αποτέλεσμα η εκλογική διαδικασία να καθίσταται γρίφος για δυνατούς λύτες ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, ενώ σύγχυση επικρατεί και με τη διπλή λειτουργία των εκλογικών τμημάτων.
ikona_viber_2019-05-26_13-51-50
Όσο για τις καθυστερήσεις, σε τμήματα όπου δεν έχουν εμφανιστεί μέλη της εφορευτικής επιτροπής και η διαδικασία γίνεται μόνο από τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τους γραμματείς, οι ψηφοφόροι πρέπει μόνοι τους να παίρνουν τα ψηφοδέλτια από τον πάγκο που έχουν στηθεί, ενώ η αναμονή φτάνει και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και τη μισή ώρα.
2

Διαφήμιση
Διαφήμιση