Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης με τους εκλογείς να προσέρχονται με μάλλον … ράθυμους ρυθμούς στην κάλπη για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εκλογές για τη νέα σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα Πρωτοδικεία του νησιού αλλά και την τοπική ΕΛ.ΑΣ δεν έχουν υπάρξει σοβαρά προβλήματα στα εκλογικά τμήματα του νησιού, ενώ δεν έχουν καταγραφεί ελλείψεις σε εκλογικό υλικό ή άλλους είδους κώλυμα στη διαδικασία.

Το σημαντικότερο από τα μικροπροβλήματα που έχουν προκύψει και τα οποία επιλύονται άμεσα είναι οι απουσίες που καταγράφουν μέλη εφορευτικών επιτροπών, οι οποίοι μολονότι ορίστηκαν όπως προβλέπει ο νόμος, εντούτοις δεν θέλουν να υποστούν την ταλαιπωρία και το … αποφεύγουν.

Το φαινόμενο είναι περισσότερο αυξημένο σε εκλογικά κέντρα της ενδοχώρας, ωστόσο τα τμήματα λειτουργούν κανονικά, αφού οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς τους βρίσκονται στις θέσεις τους. Το φαινόμενο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί είναι γενικευμένο, παρατηρείται σε όλη τη χώρα και εν πολλοίς θεωρείται και αναμενόμενο. Μέχρι στιγμής, επίσης, δεν έχει αναφερθεί αίτημα προσαγωγής μέλους εφορευτικών επιτροπών από την ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, η προσέλευση των εκλογέων είναι μάλλον περιορισμένη, και η … κίνηση στα εκλογικά τμήματα αναμένεται να κορυφωθεί τις μεσημβρινές ώρες. Μέχρι στιγμής επίσης, δεν φαίνεται να έχει υπάρξει σοβαρό πρόβλημα με τη διαδικασία της ψηφοφορίας, αφού η πολυπλοκότητα του συστήματος με τις τέσσερις κάλπες προκαλεί ελάχιστα ζητήματα κυρίως σε εκλογείς μεγάλης ηλικίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση