HomeHL-9Η ισχύς της αντιπυρικής περιόδου δεν τους πτοεί …

Η ισχύς της αντιπυρικής περιόδου δεν τους πτοεί …

Βεβαιώθηκαν κι άλλες παραβάσεις για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις πυρκαγιών που ξέσπασαν λόγω της φωτιάς που είχε μπει για την καταστροφή υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρειάστηκε να επέμβουν χθες άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Λασίθι.

Και στις δύο περιπτώσεις βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις και κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες δεδομένου βρίσκονται σε εξέλιξη οι απαγορεύσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή της αντιπυρικής περιόδου.

Αναλυτικότερα, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στο Καλό Χωριό του Αγίου Νικολάου, όπου χρειάστηκε η επέμβαση δύο πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου, καθώς οι φλόγες “ξέφυγαν” από την επιτήρηση του αγρότη που θέλησε να καταστρέψει ξερά κλαδιά που είχαν συσσωρευτεί στο χωράφι του. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8:30 το πρωί του Σαββάτο και η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο μία περίπου ώρα αργότερα.

Αρκετές ώρες αργότερα, και πιο συγκεκριμένα στις 8 το βράδυ, δύο πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κινητοποιούνται για φωτιά που εκδηλώθηκε για τον ίδιο λόγο στο Κεντρί. Αντίστοιχα, μια ώρα περίπου αργότερα η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση