HomeΕΛΛΑΔΑΠέθανε ο πρόεδρος της Attica Bank Γιώργος Μιχελής

Πέθανε ο πρόεδρος της Attica Bank Γιώργος Μιχελής

Σε ηλικία 69 χρόνων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της Attica Bank, Γιώργος Μιχελής στα 69 του χρόνια μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιώργος Μιχελης είχε αναλάβει πρόεδρος της Attica Bank στις 29 Μαρτίου 2019, ενώ πέρυσι τον Ιούνιο είχε αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Πρωην δήμαρχος Σκοπέλου, το όνομά του συνδέθηκε με νευραλγικές θέσεις του τραπεζικού κλάδου τις τελευταίες δεκαετίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

Η κηδεία του Γιώργου Μιχελή θα γίνει την Τετάρτη 29 Μαΐου.

Ο Γιώργος Μιχελής σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Bachelor of Arts: University of Massachusetts, Master’s Degree: Boston College, Ph. D: Northeastern University

Στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis. Το 1984, μετά από 16 χρόνια απουσίας από την Ελλάδα, αποφασίζει να επιστρέψει. Ξεκίνησε στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών μελετών από το 1984-1989, χρονιά που έγινε και Γενικός Διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας. Παρέμεινε στη θέση αυτή 16 μήνες. Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, όπου υπήρξε Εκτελεστικός -Αντιπρόεδρος από το 1990-1995.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για ένα χρόνο, 1995-1996. Το 1996, επιστρέφει στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 είναι Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Το 2004-2007 είναι διευθύνων σύμβουλος για τη Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία. Από τότε μέχρι σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στη First Business Bank.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Εμπορική Τράπεζα και ως μέλος του Δ.Σ. της Visa International, επελέγη από δημοσιογραφικό οίκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μια από τις σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της Οικονομίας

Διετέλεσε Δήμαρχος Σκοπέλου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση