HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι αμερικανικές κυρώσεις απειλούν τη Huawei

Οι αμερικανικές κυρώσεις απειλούν τη Huawei

Αναμένεται μείωση στις παραγγελίες και τις πωλήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σημαντικές απώλειες αναμένεται να υποστεί η Huawei εάν δεν αρθούν οι αμερικανικές κυρώσεις, όπως εκτιμούν αναλυτές.

Η κινεζική εταιρεία-κολοσσός της κινητής τηλεφωνίας και της τεχνολογίας κινδυνεύει να δει τις παραγγελιοδοσίες της να μειώνονται κατά το ένα τέταρτο φέτος και τα smartphones της να εξαφανίζονται από τις διεθνείς αγορές.

Οι παραδόσεις των κινητών της Huawei αναμένεται να μειωθούν από 4% ως 24% εντός 2019 εάν οι κυρώσεις δεν αρθούν, σύμφωνα με την Fubon Research and Strategy Analytics, ενώ αναμένουν και μείωση στις πωλήσεις της εταιρείας μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ απαγόρευσε την προμήθεια αμερικανικών ημιαγωγών και άλλων προϊόντων στη Huawei την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω του κλιμακούμενου εμπορικού πολέμου με την Κίνα.

Πολλοί γίγαντες της τεχνολογίας, όπως η Google ή η κατασκευάστρια ημιαγωγών ARM (ανήκει στον ιαπωνικό όμιλο SoftBank), ανακοίνωσαν ότι θα πάψουν να προμηθεύουν με προϊόντα, αναβαθμίσεις και λογισμικό την κινεζική εταιρεία.

«Η Huawei μπορεί να εξαφανιστεί από την αγορά των κινητών τηλεφώνων στη δυτική Ευρώπη του χρόνου, αν χάσει την πρόσβασή της στην Google», εκτιμά μια ειδικός της Strategy Analytics. Η ίδια προβλέπει ότι οι πωλήσεις κινητών της κινεζικής εταιρείας θα μειωθεί κατά έως και 23% την επόμενη χρονιά, μολαταύτα θα μπορέσει να επιβιώσει χάρη στο τεράστιο μέγεθος της εγχώριας αγοράς της.

Η Fubon Research, η οποία ως πρότινος ανέμενε πως η Χουάγουεϊ θα διέθετε 258 εκατομμύρια κινητά το 2019, πλέον προβλέπει ότι οι πωλήσεις της ενδέχεται να μην υπερβούν τις 200 εκατομμύρια μονάδες στη χειρότερη περίπτωση.

Η Huawei καλύπτει σχεδόν το 30% της ευρωπαϊκής αγοράς, κατά εκτιμήσεις της IDC, και διέθεσε 208 εκατ. συσκευές πέρυσι, τα μισά εκτός Κίνας. Η εταιρεία θεωρεί την Ευρώπη την κυριότερη αγορά για τις πιο ακριβές συσκευές της.

Η εταιρεία ενδέχεται να αναγκαστεί να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους και να πάψει να είναι «παγκόσμιος παίκτης για κάποιο διάστημα», σύμφωνα με έναν αναλυτή της Intralink.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση