HomeHL-GreeceΝέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση – Δείτε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα επτά μονάδων της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προβάδισμα επτά μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στη νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές της Κυριακής , η ΝΔ συγκεντρώνει το 31% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 24%. Και τα δύο κόμματα έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους σε σχέση με την έρευνα του Απριλίου, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύεται ελαφρώς περισσότερο, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η διαφορά κατά μία μονάδα.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τις προηγούμενες αυτή η μέτρηση γίνεται χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων. Τρίτο κόμμα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι το Κίνημα Αλλαγής, με 7% (στάσιμο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση), οριακά πάνω από την Χρυσή Αυγή που υποχωρεί κατά μισή μονάδα και βρίσκεται στο 6,5%. Ακολουθεί το ΚΚΕ το οποίο ενισχύει το ποσοστό του κατά μισή μονάδα και συγκεντρώνει 5,5%.
2
Η ανάκαμψη του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται πως προέρχεται από την αυξημένη συσπείρωση των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες κάλπες του 2015, καθώς το ποσοστό αυξήθηκε στο 60%, από 54% τον Απρίλιο.
2
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγαλύτερη διαρροή προς την Πειραιώς (15%), παρά προς τα κόμματα της κεντροαριστεράς ή αριστεράς όπως το ΚΙΝΑΛ ή το ΜέΡΑ25 (4 και 3% αντίστοιχα).

Από την πλευρά της, η ΝΔ βελτίωσε τη δική της συσπείρωσή κατά μία μονάδα, όμως είναι ήδη ψηλά, στο 84% πλέον, και συνεπώς να περιθώρια περαιτέρω ανόδου είναι μικρότερα.

Άλλωστε, σύμφωνα με την Pulse, μόνον το 5% των πολιτών που δηλώνουν αναποφάσιστοι ή θέλουν να ψηφίσουν άκυρο ή λευκό στήριξε την ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές. Το αντίστοιχο ποσοστό για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 27%.

Η ενίσχυση των δύο μεγάλων κομμάτων έχει εκ των πραγμάτων περιορίσει τo ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται σε 7,5% δηλαδή πέντε μονάδες χαμηλότερα συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.
2
Αναποφάσιστοι

Σύμφωνα με την έρευνα, στο καλύτερο σενάριο για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές μπορεί να αποσπάσει 29,2%, ενώ το χειρότερο ενδεχόμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι το 31,8%, που σημαίνει πως η διαφορά περιορίζεται στις 2,6 μονάδες.

Κατά το χειρότερο σενάριο ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,2%, ενώ σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο για τη ΝΔ το ποσοστό της είναι 37,3%. Δηλαδή, διαφορά 13 μονάδων.
2
Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 21 και 22 Μαΐου σε πανελλαδικό δείγμα 1.208 ενηλίκων. Το περιθώριο λάθους είναι 2,8 ποσοστιαίες μονάδες.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση