Είναι από τα περιστατικά που δεν τιμούν την Κρήτη και αποτυπώνουν μια σειρά αντιλήψεων που εκτρέφονται στο νησί με κατεύθυνση τη συντήρηση μιας “μαγκιάς” αναίτιας και ενός κατ’ επίφαση ανδρισμού που εκτονώνεται σε κατσουνιές και ξυλοδαρμούς για μια απλή παρατήρηση.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το επεισόδιο που έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Τρίτης σε περιοχή του Αμαρίου στο Ρέθυμνο, μεταξύ ανήλικων “καπετάνιων”.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, τρία νεαρά άτομα ηλικίας 16-18 ετών επιτέθηκαν εναντίον ενός τέταρτου, επίσης ανήλικου, για άγνωστο λόγο και αφορμή. Πιθανότατα βέβαια, τα ελατήρια της επίθεσης να ήταν η επίδειξη ισχύος, ώστε το θύμα του έντονου διαπληκτισμού να καταλάβει “ποιος ακριβώς κάνει τα κουμάντα εδώ”.

Η συμπλοκή των τριών εναντίον ενός, κατέληξε με τη μεταφορά του θύματος στο Κέντρο Υγείας Μοιρών προκειμένου να φροντιστούν τα τραύματα που προκλήθηκαν, ή για προληπτικούς λόγους, όπως αναφέρει η ενημέρωση από τις αρχές.

Καταγγελία πάντως για το περιστατικό έγινε, όμως είναι προφανές ότι εδώ δεν πρόκειται για μια απλή διαφορά μεταξύ παιδιών, που προσπάθησαν να τη λύσουν με έναν τρόπο αρχέγονο που υπό κανονικές συνθήκες ο σημερινός πολιτισμός μας δεν θα επέτρεπε. Το ζήτημα που επανέρχεται ξανά και ξανά είναι ότι εμείς οι ίδιοι διδάσκουμε στα Κρητικόπουλα του σήμερα ποιος είναι ο τρόπος να επιβάλλει κανείς την παρουσία του.

Δεν το αξίζουν ούτε τα Κρητικόπουλα, ούτε και η Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση