HomeHL-GreeceΈριξε προεκλογική βόμβα ο Βερναρδάκης: Δεν αποκλείω εθνικές εκλογές τον Ιούνιο

Έριξε προεκλογική βόμβα ο Βερναρδάκης: Δεν αποκλείω εθνικές εκλογές τον Ιούνιο

«Είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού και θα το δούμε ανάλογα με το αποτέλεσμα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανοικτό το ενδεχόμενο για διεξαγωγή εθνικών εκλογών τον Ιούνιο άφησε ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σύμφωνα με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ITV των Ιωαννίνων.

Ένας εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού ανέφερε αρχικά ότι «έχουν μεγάλο ενδιαφέρον οι ευρωεκλογές, καθώς θα είναι η πρώτη εκλογική διαδικασία μετά το 2015. Αυτό διαβάζεται με πολλούς τρόπους. Είναι μια άγνωστη χώρα, λόγω αποχής και αδιευκρίνιστης ψήφου. Δεν ξέρουμε, όμως, εάν θα είναι σε αυτές τις εκλογές. Και γιατί έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και γιατί έχουν περάσει ισχυρά μηνύματα από όλα τα κόμματα, αλλά κυρίως από τα δύο μεγάλα».

Όπως σημείωσε, «κατά κάποιον τρόπο αποτελεί τον πρώτο γύρο για τις βουλευτικές εκλογές, όπου το ζήτημα είναι ποιος θα κυβερνήσει και με ποιον τρόπο. Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε για κυβέρνηση, αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι μια χαλαρή ψήφος. Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, να ζητάει επιμόνως η αντιπολίτευση την καταδίκη της πολιτικής της κυβέρνησης, είναι φανερό ότι την Κυριακή ο κόσμος θα ψηφίσει για το πολιτικό σχέδιο και για το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια».

Αναφορικά με το δίλημμα που υπάρχει στους ψηφοφόρους, κατά τη γνώμη του είναι «αν θα επιτρέψουμε να ανοίξει την πόρτα, στις βουλευτικές εκλογές, στο ακραίο νεοφιλελεύθερο σύστημα της κλεπτοκρατιάς, που χρεοκόπησε τη χώρα και τώρα κουνάει το δάχτυλο», ή εάν ο κόσμος θα πάει κόντρα σε αυτό.

Για το εάν θα είναι μια ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ το να χάσει και μάλιστα με μια μεγάλη διαφορά, ο κ. Βερναρδάκης τόνισε: «Φυσικά θα είναι ήττα». Ωστόσο, εκτίμησε πως «δεν είναι αυτό ένα πιθανό σενάριο. Το πιθανότερο σενάριο είναι να κερδίσουμε τις εκλογές αυτές. Αυτό αρχίζει και διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες σαν αίσθηση. Θα καταστρέψουμε αυτήν την παράσταση νίκης 15 και 20 μονάδων που έχει δημιουργήσει η Νέα Δημοκρατία. Εμείς με τρόμο βλέπουμε την προοπτική ήττας της ΝΔ, γιατί για εμάς ο Μητσοτάκης είναι ένα δώρο, ως φορέας μια γιάπικης, σκληρής και ρατσιστικής αντίληψης που εκφράζει».

Σχετικά με το αν υπάρχει το ενδεχόμενο διεξαγωγής εθνικών εκλογών τον Ιούνιο, υπογράμμισε: «Ειλικρινά όλα αυτά θα τα δούμε την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών. Δεν μπορώ να το αποκλείσω, γιατί κάθε εκλογή έχει τη δική της δυναμική. Από το 2016 που τίθεται συνέχεια το θέμα, πάντοτε λέγαμε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, γιατί αυτός ήταν ο σχεδιασμός μας. Είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού και θα το δούμε ανάλογα με το αποτέλεσμα».

Για τον Παύλο Πολάκη, επισήμανε: «Μπορεί να υπερβαίνει μια αστική κοσμιότητα, αλλά επί της ουσίας έχει δίκιο. Εγώ θα τον συμβούλευα να είναι πιο συγκρατημένος».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση