HomeHL-9Τσίπρας από Ηράκλειο: «Η Κρήτη στέλνει μήνυμα νίκης σε όλη την Ελλάδα»

Τσίπρας από Ηράκλειο: «Η Κρήτη στέλνει μήνυμα νίκης σε όλη την Ελλάδα»

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Κρήτη δίνει και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ραντεβού με την ιστορία. Θα στείλει και πάλι μήνυμα νίκης και προοπτικής σε ολόκληρη την Ελλάδα. Για να γράψουμε μαζί την ιστορία της νέας εποχής, με οδηγούς το δίκιο, την αξιοπρέπεια και την προκοπή», ανέφερε μιλώντας από το Ηράκλειο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτή η συγκέντρωση δεν είναι συγκέντρωση του σήμερα. Είναι συγκέντρωση που θυμίζει την δεκαετία του ’80. Και στέλνει μήνυμα νίκης. Σήμερα ο δημοκρατικός λαός της Κρήτης και του Ηρακλείου δίνει ακόμα μια φορά ραντεβού με την ιστορία, όπως έκανε πάντα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας ενώ τόνισε παράλληλα πως «συγκρουστήκαμε με την ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία και αναγκαστήκαμε να κάνουμε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό αλλά ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό ο στόχος μας που ήταν να βγάλουμε από το λαιμό της χώρας την θηλιά των μνημονίων».

tsipras4

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις μάχες που έδωσε για τους πολλούς λέγοντας χαρακτηριστικά «δώσαμε σημαντικές μάχες για τους πολλούς και το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι αυτές οι μάχες μέσα σε καθεστώς πρωτοφανούς δυσκολίας, σε καθεστώς εποπτείας από τους δανειστές. Σ’ αυτές τις συνθήκες βρήκαμε τον τρόπο να προχωρήσουμε σε σχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στον τόπο μας. Σε σύγκρουση με τους δανειστές, καταφέραμε να δώσουμε πρόσβαση σε 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας στα νοσοκομεία».

O πρωθυπουργός για μία ακόμα φορά έκανε μία αναδρομή της θητείας της κυβέρνησης επαναλαμβάνοντας πως η «Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε:

«Τον Σεπτέμβριο του 2015 κάναμε έναν αναγκαστικό συμβιβασμό αλλά ποτέ δεν ξεχάσαμε το στόχο μας: Να βγάλουμε από το λαιμό της χώρας τη θηλιά των μνημονίων. Η Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2018, είναι μια χώρα κυρίαρχη.

Η Ελλάδα βγήκε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. Κερδίσαμε μάχες απέναντι στους δανειστές όταν -παρά την χρηματοπιστωτική ασφυξία- βρήκαμε τον τρόπο να χρηματοδοτήσουμε την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Όταν δώσαμε πρόσβαση σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στη Δημόσια Υγεία».

Μαζί του αρκετοί υπουργοί

Λίγο πριν τις 9 το βράδυ έφτασε στην πλατεία Ελευθερίας ο Αλέξης Τσίπρας όπου τον υποδέχθηκαν οι Ηρακλειώτες ενώ δεν έλειψαν και οι selfie του πρωθυπουργού με άτομα που βρίσκονταν στον σημείο.

Νωρίτερα, είχαν φτάσει στο χώρο όπου είναι στημένη η εξέδρα οι: υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και υπουργός Ενέργειας, Γιάννης Σταθάκης.

spirtzhs

Στην πλατεία Ελευθερίας βρίσκονται αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βουλευτές όπως ο Σωκράτης Βαρδάκης, ο Νίκος Ηγουμενίδης κ.ά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται στην πλατεία από τις 7 το απόγευμα ενώ δεν ήταν λίγοι κι εκείνοι που είχαν προμηθευτεί σημαίες της Ελλάδος αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήρθε η ώρα των πολλών – Έχουμε τη δύναμη»

Με σύνθημα «Ήρθε η ώρα των πολλών – Έχουμε τη δύναμη» ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να απευθύνει ένα κάλεσμα στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές – όπως ήδη είναι γνωστό – ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη σε επίπεδο περιφέρειας ενώ για το δήμο Ηρακλείου δεν έχει ανακοινωθεί κάποια στήριξη μετά που αποσύρθηκε από την εκλογική κούρσα η Λιάνα Σταρίδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση