HomeHL-LifestyleΑποζημίωση-μαμούθ παίρνει ο ηθοποιός Τζέφρι Ρας

Αποζημίωση-μαμούθ παίρνει ο ηθοποιός Τζέφρι Ρας

Εφημερίδα θα του καταβάλει 1,7 εκατ. ευρώ για δυσφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποζημίωση μαμούθ 2,9 εκατ. δολαρίων (ήτοι 1,7 εκατ. ευρώ) για τον βραβευμένο με Οσκαρ Τζέφρι Ρας επέβαλε δικαστήριο στην Αυστραλία, σε βάρος της εφημερίδας Daily Telegraph για δημοσίευμα στο οποίο ο ηθοποιός κατηγορούνταν για «ανάρμοστη συμπεριφορά» σε βάρος συναδέλφου του.

Την Πέμπτη το ομοσπονδιακό δικαστήριο άκουσε τις αιτιάσεις των συνηγόρων του Τζέφρι Ρας και της εφημερίδας και συμφώνησε πως ο ηθοποιός θα παραλάβει 2 εκατομμύρια αυστραλιανά δολάρια ως αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη από τη ζημιά που ενδεχομένως του προξένησαν τα δημοσιεύματα σε βάρος του. Το ποσό αυτό προστίθετο στις 850.000 δολάρια που είχε επιδικάσει η έδρα στον Τζέφρι Ρας ως αποζημίωση για συκοφαντική δυσφήμιση τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Τζέφρι Ρασ ζήτησε μόλις 50.000 δολάρια και μια συγγνώμη

Ετσι, ο Τζέφρι Ρας κατακτά το ρεκόρ για το μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης για συκοφαντική δυσφήμισης που έχει αποδοθεί ποτέ σε ένα άτομο στην δικαστική ιστορία της Αυστραλίας. Σύμφωνα με την συνήγορο του βραβευμένου με Οσκαρ ηθοποιού, ο Τζέφρι Ρας είχε ζητήσει μόλις 50.000 δολάρια και μια δημόσια συγγνώμη από την Daily Telegraph, με τον εκδοτικό οίκο να μην ανταποκρίνεται στο αίτημά του.

Το σκεπτικό του δικαστή αναφέρει πως ο Τζέφρι Ρας συκοφαντήθηκε από τα δημοσιεύματα της Daily Telegraph που υποστήριζαν πως «προσχώρησε σε ανάρμοστες πράξεις» σε βάρος της ηθοποιού Εριν Τζιν Νόρβιλ κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης «Βασιλιάς Ληρ». Η εφημερίδα δημοσίευσε τον Νοέμβριο του 2017 ένα πρωτοσέλιδο στο οποίο ανέφερε πως η εταιρία θεάτρου του Σίδνεϊ είχε λάβει μια ανώνυμη καταγγελία, χωρίς όμως να υπεισέρχεται σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Την επομένη ακολούθησαν νέες δημοσιεύσεις που συνέχιζαν το θέμα.

Εφεση θα ασκήσει η Daily Telegraph

Ο δικαστής σημείωσε επίσης πως «σε κάθε περίπτωση, επρόκειτο για ανεύθυνη δημοσιογραφία του χειρίστου είδους», εκτιμώντας πως οι απολαβές του Τζέφρι Ρας ως ηθοποιού υπέστησαν πλήγμα επί δύο χρόνια μετά το δημοσίευμα.

Οι συνήγοροι της εφημερίδας προσφεύγουν σε βάρος της απόφασης, που θα έχει, όπως λένε, «αρνητικό αντίκτυπο σε μελλοντικά ρεπορτάζ παρόμοιας φύσης, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία και σχετίζονται με το κίνημα #MeToo».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση