HomeHL-9Έψαχναν πολύτιμα αντικείμενα με ανιχνευτή μετάλλων σε … αρχαιολογική ζώνη

Έψαχναν πολύτιμα αντικείμενα με ανιχνευτή μετάλλων σε … αρχαιολογική ζώνη

Έγιναν αντιληπτοί από τον αρχαιοφύλακα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές περιστατικό βρέθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης άνδρες του Λιμενικού Σώματος, καθώς ζευγάρι αλλοδαπών έψαχνε με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων πολύτιμα αντικείμενα στην παραλία του αρχαιολογικού χώρου των Μαλίων!

Η δραστηριότητα του ζευγαριού έγινε αντιληπτή από αρχαιοφύλακα ο οποίος ενημέρωσε τις αρχές δεδομένου ότι τα δύο άτομα που συνελήφθησαν λίγο αργότερα, βρίσκονταν στην παραλία του Ποταμού Μαλίων, που βρίσκεται εντός της αρχαιολογικής ζώνης.

Άνδρες του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον 29χρονο άνδρα και την 33χρονη γυναίκα επί το έργο.

Στη σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος επισημαίνονται τα εξής:

“Στη σύλληψη ενός 29χρονου και μιας 33χρονης αλλοδαπής προέβησαν, μεσημβρινές ώρες της Τρίτης 21/5/2019, στελέχη του Β΄ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από υπάλληλο του αρχαιολογικού χώρου Μαλίων, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω στην παραλία “Ποταμός” η οποία βρίσκεται σε αρχαιολογική ζώνη να χρησιμοποιούν μια συσκευή διασκόπισης υπεδάφους (ανίχνευση μετάλλων).

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση