HomeΕΚΛΟΓΕΣΕπίσκεψη Ενεργών Πολιτών σε Φορτέτσα – Βασιλιές

Επίσκεψη Ενεργών Πολιτών σε Φορτέτσα – Βασιλιές

Ενόψει των εκλογών της Κυριακής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τις εκλογές της 26 Μαΐου πρέπει να προκύψει μια νέα δημοτική Αρχή η οποία θα ανατρέψει την παγιωμένη πολυετή και αναποτελεσματική διακυβέρνηση της πόλης και του Δήμου, μια σοβαρή δημοτική αρχή που θα μεριμνά και θα προλαμβάνει τα προβλήματα πριν αυτά εμφανιστούν, τόνισε ο Ηλίας Λυγερός, υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης «Ηράκλειο- Ενεργοί Πολίτες» από τις Βασιλειές, όπου μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους πραγματοποίησαν επίσκεψη στις συνοικίες Φορτέτσα και Βασιλειές.

energoi-polites2

Οι «Ενεργοί Πολίτες» συνομίλησαν με κατοίκους και φορείς των οικισμών και άκουσαν τα ζητήματα που τους έθεσαν: ανάγκη για βελτιώσεις κεντρικών οδικών αρτηριών, προβλήματα σχολικής στέγης, αποχετευτικό και σχέδιο πόλης που έχει καταργηθεί. Πρόκειται για συσσωρευμένα προβλήματα, για τα οποία δεν δόθηκαν οι απαιτούμενες λύσεις, επισήμανε ο κ. Λυγερός. Στις περισσότερες συνοικίες του Δήμου Ηρακλείου υπάρχει στασιμότητα στην ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και βαρύνουν διαχρονικά τις δημοτικές αρχές.

energoi-polites3

Παράλληλα ο Ηλίας Λυγερός τόνισε ότι ως νέα Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση μιας διοικητικής αναδιάρθρωσης που θα είναι δίπλα και σε στενή συνεργασία με τον πολίτη. Ο ίδιος θεωρεί ότι η συλλογική προσπάθεια και ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός, σε στενή συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια της κάθε περιοχής, που αποκτούν νέες αρμοδιότητες με το νέο εκλογικό νόμο «Κλεισθένης», που θα έχουν δικό τους προϋπολογισμό και δικό τους σχέδιο δράσης για τον κάθε οικισμό, θα βελτιώσει ουσιαστικά την κατάσταση.

Ειδικότερα, είπε ο κ. Λυγερός ότι είναι σημαντικό που στις Βασιλειές – Σύλλαμο και Αη Βλάσση έχει σχηματιστεί ενιαίο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο για την τοπική κοινότητα. Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτό θα αναδειχθούν οι καλύτεροι που όλοι μαζί θα συνεργαστούμε για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της περιοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση