HomeHL-9Η «μάχη» της πλατείας…με Λαμπρινό και Κουράκη

Η «μάχη» της πλατείας…με Λαμπρινό και Κουράκη

Ταυτόχρονες οι προεκλογικές τους ομιλίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις προεκλογικές τους ομιλίες πραγματοποιούν απόψε στην Πλατεία Ελευθερίας την ίδια ώρα τόσο ο νυν δήμαρχος Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος Βασίλης Λαμπρινός (επικεφαλής της «Δύναμης Πολιτών») αλλά και ο πρώην δημάρχος κι εκ νέου υποψηφίος, Γιάννης Κουράκης (επικεφαλής του «Ηράκλειο 3.7.5.»).

Η ομιλία του κ. Λαμπρινού πραγματοποιήθηκε στον Κινηματογράφο Αστόρια, ενώ του κ. Κουράκη στο εκλογικό του κέντρο επί της Πλατείας Ελευθερίας.

lamprinos1

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες έχουν κατακλείσει το κέντρο της πόλης, συμμετέχοντας είτε στη μία είτε στην άλλη προεκλογική εκδήλωση, ανάλογα με το πού προσανατολίζεται η ψήφος τους.

lamprinos-6

lamprinos2

Ο κ. Λαμπρινός παρουσίασε τους υποψηφίους του, ενώ ακολούθησε η ομιλία του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι συνεχίζουν αυτό που ξεκίνησαν το 2014, με την ίδια σπίθα, που άναψε τότε.

Από την πλευρά του ο κ. Κουράκης παρουσιάσε το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του για την επόμενη μέρα στο Ηράκλειο,

kourakis7

καθώς και το ψηφοδέλτιο με τους υποψηφίους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους.

kourakis13

Μάλιστα ο ίδιος εμφανίστηκε αρκετά ευδιάθετος πάνω στην εξέδρα, λέγοντας ότι έφτασε η ώρα των επιλογών, με σύνθημα «ξανά η πόλη μας μπροστά».

Ο κ. Κουράκης έστειλε μήνυμα νίκης και αλλαγής για το Ηράκλειο ,μιλώντας σε μια εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό συγκέντρωση, όπου παρουσίασε επίσημα όλους τους υποψηφίους του Συνδυασμού, ανέλυσε το όραμα και το σχέδιο για το Δήμο, «ένα διαρκές συμβόλαιο για τα επόμενα χρόνια» όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- σημαντικές τομές στην οικονομική πολιτική με μείωση των τελών, αλλά και για αναστολή είσπραξης των τελών από επιχειρήσεις, στις περιοχές όπου εκτελούνται έργα και για όσο καιρό διαρκούν!

«Έφτασε η ώρα των επιλογών. Την Κυριακή παίρνουμε την απόφαση να πάμε ξανά την πόλη μας μπροστά! Αυτό είναι το προσκλητήριο μας. Αυτό είναι το μήνυμα που φέρνει η παράταξη μας «Ηράκλειο 3.7.5». Να πάμε μπροστά! Μαζί, έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε νέους δρόμους, για την προκοπή του τόπου μας, για την ποιότητα ζωής, για την αναμόρφωση περιοχών που υποφέρουν από εγκατάλειψη, για τη τοπική αγορά που στα χρόνια της κρίσης αγωνίστηκε για να σταθεί όρθια», τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε: «Μπορούμε κι έχουμε το σχέδιο. Να συνδέσουμε το πλούσιο παρελθόν με τις σημερινές μας δυνατότητες, να επέμβουμε με στοχευμένα έργα μεγάλα και μικρά, στις τρεις ζώνες δραστηριότητας και κατοικίας της πόλης, να νοικοκυρέψουμε, να ζωντανέψουμε τις γειτονιές μας και να αναδείξουμε την ξεχωριστή τους προσωπικότητα».

Ο Γιάννης Κουράκης, ανέλυσε την κωδική ονομασία 3.7.5 που σημαίνει: – Παρεμβάσεις σε τρεις χωρικούς κύκλους. – Επτά σημαντικούς άξονες πολιτικής. – Πέντε εμβληματικές παρεμβάσεις.

kourakis10

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε ότι πρέπει να επέμβουμε με έργα, προκειμένου να νοικοκυρέψουμε, να ζωντανέψουμε τη γειτονιά μας, με παρεμβάσεις που θα ομορφύνουμε την πόλη μας, με βήματα μεγάλα και σημαντικά.

Ο Γιάννης Κουράκης, αναφέρθηκε στη πολύμηνη προετοιμασία του προγράμματος του Συνδυασμού, την δημόσια διαβούλευση που ακολούθησε και στην ένταξη σε αυτό προτάσεων και απόψεων που τέθηκαν από τους φορείς και τους πολίτες. «Προχωράμε μαζί. Με τη δουλειά που έχουμε κάνει δίνουμε προοπτική στο Ηράκλειο. Για να υπάρχει αποτέλεσμα, για να ξεφύγουμε από το τέλμα της στασιμότητας. Έχουμε τη θέληση και μπορούμε να βάλουμε ξανά το Ηράκλειο σε δημιουργική συστράτευση. Αυτό που ζητήσαμε και ζητάμε είναι εμπιστοσύνη, συνεργασία και υποστήριξη πάνω σε δεσμεύσεις, πάνω σε πρόγραμμα. Η πρόσκληση μας είναι ανοικτή προς όλες και όλους. ‘Όχι μόνο σήμερα πριν τις εκλογές, αλλά και αύριο, για ενεργό συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια. Το Ηράκλειο πρέπει να πάει μπροστά και θα πάει μπροστά.

kourakhs2

kourakihs1

 

kourakis12

kourakis9

kourakis6

Ο ίδιος, ολοκληρώνοντας την ομιλία του ανέφερε τα εξής: «Έχω δυνάμεις και διάθεση προσφοράς. Έχω αποκτήσει γνώσεις κι εμπειρίες που μαζί με τους συνεργάτες μου και τη παράταξη μας θέλω να προσφέρω στην πόλη. Δεν είναι ο ρεβανσισμός αυτός που με κινεί. Ποτέ μου δεν κράτησα κακίες, ακόμη κι αν κάποιοι είπαν λόγια άδικα και σκληρά. Την απόφαση μου να διεκδικήσω τη Δημαρχία την έλαβα, από εσάς, από απλούς ανθρώπους αλλά και φορείς που με παρακινούσαν σε κάθε επαφή μαζί τους. Και θέλω σήμερα να σας εκμυστηρευτώ, ότι δεν θυμάμαι μόνο τις μεγάλες επιτυχίες της προηγούμενης περιόδου. Θυμάμαι και τα λάθη. Λάθη που δεν είμαι διατεθειμένος σε καμία περίπτωση να επαναλάβω.

Και η πρώτη έμπρακτη απόδειξη γι΄αυτό, είναι ότι η συγκρότηση της παράταξης μας, έγινε από νέους κυρίως ανθρώπους, που συστρατεύθηκαν μαζί μας, για να προσφέρουν με την προσπάθεια, τις γνώσεις και τις δυνατότητες τους. Δεν είμαι εγώ που σας ζητώ την ψήφο σας και την υποστήριξη σας. Είμαστε εμείς! Είναι η παράταξη μας, που σας καλεί σε μια μεγάλη κοινή προσπάθεια. Δεν ανεχόμαστε να είμαστε μέτριοι. Δεν ανεχόμαστε το Ηράκλειο να είναι μέτριο. Η θέση μας είναι στην πρωτοπορία της Μεσογείου! Στην πρωτοπορία της Ευρώπης! Μπορούμε να το πετύχουμε! Πάμε μαζί, για την ενότητα και το καλό της πόλης μας! Πάμε για τη Δημοτική Αλλαγή τώρα».

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση