HomeΕΚΛΟΓΕΣΟι πολιτιστικοί φορείς Κιδάμου διεκδικούν από τους υποψήφιους

Οι πολιτιστικοί φορείς Κιδάμου διεκδικούν από τους υποψήφιους

Ζητούν να αλλάξει η σχέση συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Επαρχίας Κισάμου (ΕΠΟΦΕΚ) στα πλαίσια του διαλόγου με την Τ.Α. πραγματοποίησε τρείς συναντήσεις – συνεντεύξεις με τους υποψηφίους Δημάρχους  Πλατανιά, Κισάμου και με τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Ν. Χανίων.

Όλοι οι υποψήφιοι συμφώνησαν  ότι αν και η Κίσαμος προσφέρει τα μέγιστα στη κοινωνία και την οικονομία της Κρήτης ,εν τούτοις βρίσκεται πίσω σε χρηματοδοτήσεις κυρίως σε πολιτιστικά έργα (εκτός Ολοκληρωμένων  Χωρικών Επενδύσεων ΟΧΕ, χωρίς έργα Πολιτισμού ενταγμένα στο ΠΕΠ) και όλοι δεσμεύτηκαν  ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα, ώστε  να αλλάξει αυτό.

Η ΕΠΟΦΕΚ, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση διεκδικεί:

1.Την αλλαγή στη σχέση συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ,η οποία θα πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση, στους στόχους, στην ανεξαρτησία  και στη διαφάνεια.

2.Την ένταξη στο τρέχον  ΠΕΠ Κρήτης

α.των Πολιτιστικών Διαδρομών της μελέτης <Στρατηγικός Σχεδιασμός Πολιτιστικής Πολιτικής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της επαρχίας Κισάμου>

β. του καινοτόμου έργου του Μουσείου Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές Κισάμου.

3.Χρηματοδότηση της μελέτης για τη δημιουργία ενός Διεθνούς Φεστιβάλ για την ανάδειξη και προβολή της Μουσικοχορευτικής παράδοσης της Κισάμου.

4.Tην θεσμοθέτηση του εκπαιδευτικού προγράμματος Εικόνες Πολιτισμού.

5.Την κατάρτιση σχεδίου με την συνεργασία της Τ.Α. και του Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς με σκοπό την προστασία του μοναδικού φυσικού πλούτου της Κισάμου και κυρίως των περιοχών που δέχονται μεγάλες πιέσεις, όπως είναι ο Μπάλος, το Ελαφονήσι και τα Φαλάσαρνα .

6.Οι χρηματοδοτήσεις από την Τ.Α. προς τους Πολιτιστικούς Συλλόγους πρέπει να αυξηθούν σημαντικά και σε πρώτη φάση να φθάσει το 1,5% των τακτικών εσόδων όπως προβλέπει ο νόμος και να υλοποιείται μετά από δημόσια πρόσκληση και με συγκεκριμένα κριτήρια ,συμφωνημένα από κοινού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση