HomeΕΚΛΟΓΕΣΓιώργος Βλαχάκης και … Γιώργος Βλαχάκης στο ίδιο ψηφοδέλτιο

Γιώργος Βλαχάκης και … Γιώργος Βλαχάκης στο ίδιο ψηφοδέλτιο

Εδώ τη διαφορά την κάνει την πατρώνυμο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι, ομολογουμένως ένα από τα πιο περίπλοκα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας. Οπωσδήποτε η συνωνυμία μπορεί να προκαλέσει στους φέροντες το ίδιο όνομα διάφορες εκπλήξεις, ευχάριστες ή και δυσάρεστες στην καθημερινότητά τους. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που οι συνονόματοι είναι υποψήφιοι στο ίδιο ψηφοδέλτιο, της ίδιας ακριβώς παράταξης, και τα ονόματά τους θα αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο το ένα κάτω από το άλλο, λόγω φυσικά της αλφαβητικής διάταξης των υποψηφίων;

Εν προκειμένω λοιπόν, αφού δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αναγραφής κάποιας διευκρίνισης μέσα σε παρένθεση δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων, ο μόνος τρόπος για να τους ξεχωρίσει κανείς είναι το πατρώνυμό τους.

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί με τον Γιώργο Βλαχάκη και τον … Γιώργο Βλαχάκη, υποψηφίους με τη «Δύναμη Πολιτών» του Βασίλη Λαμπρινού.

Έτσι ο μόνος τρόπος για να ξεχωρίσει κανείς τον σημερινό αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Βλαχάκη από τον συνονόματό του και συνυποψήφιό του στην ίδια παράταξη είναι το πατρώνυμό τους. Ο αντιδήμαρχος είναι Γιώργος Βλαχάκης του Ιωάννη και ο έτερος Γιώργος Βλαχάκης είναι του Ανδρέα.

Οι ίδιοι, ωστόσο, στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού που τους διακρίνει, κάνουν κοινές εμφανίσεις στο πλαίσιο των προεκλογικών τους δραστηριοτήτων, φωτογραφίζονται μαζί και αναρτούν ο ένας στη σελίδα του άλλου στο Facebook τις κοινές τους φωτογραφίες.

Έτσι, όλοι όσοι θα ήθελαν να τους «σταυρώσουν» καλό θα ήταν να ταυτίσουν πρόσωπο με πατρώνυμο, για να μην είναι κανείς αδικημένος …

Διαφήμιση
Διαφήμιση