HomeHL-WorldΑκάθεκτη η Τουρκία για τους S-400

Ακάθεκτη η Τουρκία για τους S-400

Στέλνει στρατιωτικό προσωπικό στη Ρωσία για εκπαίδευση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με γοργούς ρυθμούς κινείται η Τουρκία για την απόκτηση του πυραυλικού συστήματος S-400, καθώς δεν δείχνει να «συγκινείται» από τις προειδοποιήσεις των Αμερικανών για τα F-35.

Σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε ότι στρατιωτικό προσωπικό έχει ήδη αναχωρήσει για τη Ρωσία, με σκοπό να εκπαιδευτεί στη χρήση του πυραυλικού συστήματος S-400.

«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν έρθει σε αντιπαράθεση ύστερα από την απόφαση της Αγκυρας να αγοράσει τους S-400, που δεν μπορούν να ενταχθούν στα συστήματα του ΝΑΤΟ» σχολιάζει η Yeni Safak.

«Η Ουάσιγκτον λέει ότι αυτή η ενέργεια (σ.σ. η προμήθεια των S-400) θα διακινδυνεύσει το εγχείρημα των πολεμικών αεροσκαφών F-35» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, την Τρίτη, ανέφερε ότι η Τουρκία έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για το πρότζεκτ των F-35 και πως η Αγκυρα αναμένει να συνεχιστεί το πρόγραμμα, όπως ακριβώς είχε σχεδιαστεί.

Ο Ακάρ επισήμανε ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το ζήτημα βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και πως έχει καταγραφεί πρόοδος τόσο για τα F-35.

«Ο υπουργός επιπλέον είπε ότι η Τουρκία εξετάζει την προσφορά των ΗΠΑ να αγοράσει το πυραυλικό σύστημα Patriot, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα και η Ουάσινγκτον σε αυτό το διάστημα διαπραγματεύονται τα κόστη, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και ζητήματα κοινής παραγωγής συστημάτων» καταλήγει το δημοσίευμα της Yeni Safak.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση