HomeΕΚΛΟΓΕΣΚουράκης: Με το Πάρκο της Κνωσού θα αξιοποιήσουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο

Κουράκης: Με το Πάρκο της Κνωσού θα αξιοποιήσουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο

«ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Γιάννης Κουράκης επισκέφθηκε σήμερα, μαζί με υποψηφίους της δημοτικής κίνησης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 και επιστημονικούς συνεργάτες, τους χώρους όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το Πάρκο της Κνωσού.

Το Σχέδιο της Ενοποίησης των περιφερειακών αρχαιολογικών χώρων της ευρύτερης περιοχής, όπως η Βίλα του Διονύσου, η Βίλα Αριάδνη, η Βασιλική Έπαυλη, το Καραβάν Σεράι, το Μικρό Ανάκτορο, η Οικία Αρχιερέα, ο Τάφος – Ιερό και το βενετσιάνικο υδραγωγείο Αγίας Ειρήνης, με το περίφημο Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού δημιουργεί νέες αναπτυξιακές δυνατότητες.

1_parko_knosou

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

Ο Γιάννης Κουράκης επεσήμανε ότι μόνο το Ανάκτορο της Κνωσού προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες και είναι ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος στην Ελλάδα μετά την Ακρόπολη.

«Με την δημιουργία περιπατητικών πολιτιστικών διαδρομών ενισχύουμε τη συνολική εικόνα της περιοχής καθώς ξεδιπλώνεται πλέον στον επισκέπτη ο πολιτιστικός πλούτος του τόπου στην μακρά ιστορική διάρκεια, ενώ παράλληλα αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των μονίμων κατοίκων. Με την ολοκλήρωση του σχεδίου, που προβλέπει την συνολικότερη ανάπλαση των οδικών αξόνων, την αποκατάσταση και αναβάθμιση της όψης των κτιρίων, προσφέρομε στους επισκέπτες, αλλά και στους Ηρακλειώτες ένα αρχαιολογικό πάρκο μοναδικής σημασίας, ένα νέο προορισμό με σημαντική προστιθέμενη αξία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο Γιάννης Κουράκης τόνισε ότι «απαιτείται η αποτελεσματική συνεργασία όλων των πολιτικών, αυτοδιοικητικών και επιστημονικών φορέων με στόχο την επιτάχυνση των παρεμβάσεων και την ταχεία απόδοση του Πάρκου στους πολίτες και στους επισκέπτες. Εμείς αναλαμβάνουμε να συντονίσουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και να αξιοποιήσουμε έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση του σχεδιασμού».

5_parko_knosou

Διαφήμιση
Διαφήμιση