HomeHL-PsilaΤο Ηράκλειο γέμισε αφίσες ενόψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Το Ηράκλειο γέμισε αφίσες ενόψει της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Η αφισοκόλληση θέλει κι αυτή την τέχνη της, αλλιώς οι συνειρμοί είναι … αναπόφευκτοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προεκλογική περίοδος και η αφισοκόλληση βρίσκεται στο φόρτε της, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και προσπάθειες κομμάτων και παρατάξεων να περιορίσουν την αδικαιολόγητη αφισορρύπανση.

Τις τελευταίες ώρες το Ηράκλειο έχει γεμίσει με τις αφίσες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που προαναγγέλλουν την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Ελευθερίας την ερχόμενη Πέμπτη.

Η αφισοκόλληση έχει γίνει τόσο στα κεντρικά σημεία και τις λεωφόρους του Ηρακλείου, όσο επίσης στους κόμβους και εν γένει τις εισόδους και εξόδους της πόλης, όπως είθισται εξάλλου σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όμως, η αφισοκόλληση είναι κι αυτή μια μορφή τέχνης, που απαιτεί εκτός των τυπικών δεξιοτήτων και οξυδέρκεια από την πλευρά του αφισοκολλητή, δεδομένου ότι σε τέτοιες περιπτώσεις οι συνειρμοί μπορούν να προκληθούν πολύ εύκολα. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η αναγγελία της παιδικής θεατρικής παράστασης με πρωταγωνιστή έναν συμπαθέστατο γαϊδαράκο που τυγχάνει να τον λένε Μαρίζα και μας καλεί να την «ψηφίσουμε, ντέι»… Δίπλα όμως στην έκκληση της Μαρίζας για τη σταυροδοσία φιγουράρει και η αφίσα του κυβερνώντος κόμματος για την επικείμενη πρωθυπουργική ομιλία …

afises-tsipra16

afises-tsipra2

Κι αν η βιασύνη του αφισοκολλητή θα μπορούσε να του συγχωρεθεί για αυτή την άπρεπη -είναι η αλήθεια- γειτνίαση, τι θα μπορούσε να πει κανείς για την ανάποδη τοποθέτηση της αφίσας σε άλλο σημείο της πόλης;

afises-tsipra10

Βεβαίως δεν λείπουν και οι δυσαρεστημένοι που καταστρέφουν τις αναρτημένες αφίσες…

Διαφήμιση
Διαφήμιση