HomeΕΚΛΟΓΕΣΕ. Σχοιναράκη: Έτσι θα διοικήσω τον Δήμο

Ε. Σχοιναράκη: Έτσι θα διοικήσω τον Δήμο

Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ηρακλείου έκανε η υποψήφια δήμαρχος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η υποψήφια Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη, συνοδευόμενη από υποψήφιες και υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει», πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο του Ηρακλείου.

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη συνομίλησε με υπαλλήλους, άκουσε τα ζητήματα που της έθεσαν και αντάλλαξε μαζί τους ιδέες και προτάσεις αναφορικά με την πολιτική που θα εφαρμόσει στη Διοίκηση του Δήμου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει» ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κόσμος αλλάζει, προχωράει μπροστά και εμείς δεν πρέπει να μείνουμε πίσω. Η πολιτική νέων πρωτοβουλιών ξεκινά από την ηγεσία και συνεχίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στις υπηρεσίες του Δήμου. Και είμαι αποφασισμένη να προχωρήσουμε όλες και όλοι μαζί για να πάμε το Ηράκλειο μακριά.»

sxoinarakh-loggia2

Η κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη υπογράμμισε πως, ο Δήμος πρέπει να είναι ανοιχτός σ’ όλους τους πολίτες και να είναι κοντά στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Εμείς θέλουμε έναν Ανοιχτό και Δημοκρατικό Δήμο που να χαρακτηρίζεται από ήθος, αξιοπρέπεια και αξιοσύνη.

Ο συνδυασμός «ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ Αξίζει» προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο Πολιτικής Αλλαγής με σύγχρονη αντίληψη και λαϊκή απήχηση.

Ο Δήμος Ηρακλείου θα προχωρήσει στη λειτουργία αποκεντρωμένων διοικητικών δομών στις δημοτικές ενότητες. Θα εξυπηρετεί τους δημότες και δεν θα εξυπηρετείται από τους Δημότες.

Τα τοπικά συμβούλια θα πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα και να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην άσκηση πολιτικής. Θα συμπεριλάβουμε ίση κατανομή πόρων με βάση τις ανάγκες τους για να υλοποιούν τα έργα και να είναι κοντά στους πολίτες.

sxoinarakh-loggia3

Ο προϋπολογισμός του Δήμου θα περνάει σε δημόσια διαβούλευση για να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πού πηγαίνουν τα χρήματά τους. Στην ειδική επιτροπή ελέγχου του προϋπολογισμού του Δήμου, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων και εκπρόσωποι φορέων για να εξασφαλίσουμε διαφάνεια στην υλοποίησή του.

Αποτελεί δέσμευσή μας, με την ανάληψη των καθηκόντων μου, ως νέα Δημοτική Αρχή, να προχωρήσουμε σε έλεγχο των οικονομικών στοιχείων από εταιρεία Ορκωτών Λογιστών και να ενημερώσουμε όλους τους πολίτες για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηρακλείου. Είναι υποχρέωσή μας να γνωρίζουμε και να γνωρίζουν.

Τα έργα ένταξης θα περνούν από διαβούλευση πριν την τελική έγκριση και την υλοποίησή τους. Η πρόταση των έργων θα γίνεται από τους πολίτες, τα τοπικά συμβούλια και τους φορείς. Ο Δήμος θα λειτουργεί με δημοκρατικές και συμμετοχικές διαδικασίες.

Ο Δήμος θα γίνει υπόθεση όλων των πολιτών. Η συν-διαμόρφωση ανθρωπίνων όρων στην καθημερινότητά μας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Η Πολιτική δεν θα ασκείται από τοπικά κέντρα εξουσίας και συμφέροντα αλλά θα ασκείται από τις γειτονιές, τα δημοτικά διαμερίσματα και την ύπαιθρο.

Το Ηράκλειο θα γίνει πόλη ανθρώπινη, συμμετοχική και κοινωνικά αλληλέγγυη. Δεν θα δώσουμε χώρο στον ατομικισμό και στην αποξένωση. Το Ηράκλειο θα αποκτήσει κοινωνική ταυτότητα.

Βασική μας προτεραιότητα είναι η εγκαθίδρυση της αντίληψης του σεβασμού της δημόσιας περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος. Το Ηράκλειο αξίζει να έχει τους πολίτες μαζί του, να συμμετέχουν ενεργά.

Η αειφόρος ανάπτυξη θα γίνει πράξη από τους ίδιους τους πολίτες. Η ανάπτυξη αυτού του τόπου θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων και όχι των λίγων και αρεστών. Οι πολίτες πλέον θα έχουν αυτοδιοικητικό, ενεργό και ουσιαστικό ρόλο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση