HomeΚΡΗΤΗΕκδήλωση για τη βράβευση επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Εκδήλωση για τη βράβευση επιτυχόντων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Το σωματείο εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ συγχαίρει τα παιδιά των μελών του που πέτυχαν στις πανελλήνιες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη βράβευση των παιδιών των εργαζομένων που πετύχανε την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το 2018, καθώς και των ίδιων των εργαζομένων που αποφοίτησαν από αυτήν.

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων ΠαΓΝΗ συγχαίρει όλες τις νέες και τους νέους που έδωσαν με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες τη σκληρή μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου επισημαίνονται τα εξής:

“Συγχαίρουμε ιδιαίτερα τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά των συναδέλφων μας και ευχόμαστε καλή δύναμη σε αυτούς και τις οικογένειες τους.

Η απόφαση του συλλόγου μας να επιβραβεύσουμε τα παιδιά μας που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αυτή την μικρή εκδήλωση σήμερα, εντάσσεται στην προσπάθειά μας να αγκαλιάσουμε όλες – εάν είναι δυνατόν – τις πλευρές της ζωής των συναδέλφων και των οικογενειών τους.

Να παλεύουμε, να διεκδικούμε, να αγωνιζόμαστε, να συμπαραστεκόμαστε με εκφράσεις αλληλεγγύης, να χαιρόμαστε, να διασκεδάζουμε, να καμαρώνουμε για τις μικρές και μεγάλες επιτυχίες μας.

Δεν θέλουμε να ξεχωρίσουμε τα παιδιά μας σε επιτυχόντες και ανεπιτυχόντες…
Θέλουμε να τους πούμε ότι η εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τους επιφορτίζει με ένα επιπλέον καθήκον. Να συμβάλλουν και με την επιστήμη που θα καταχτήσουν, στη βελτίωση της ζωής του λαού, στην ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.

Έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουν τον αγώνα τους με το ίδιο πάθος που δώσανε τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και στη καθημερινή ζωή για σπουδές, για ζωή και δουλειά με δικαιώματα.
Ξεκινάει μια νέα περίοδος στη ζωή τους, με διαφορετικές δυσκολίες και απαιτήσεις, αλλά και με πολλά όνειρα.

Όνειρα που πρέπει να τους δώσουν τη δύναμη να ξεπεράσουν τα εμπόδια που μπαίνουν στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή της νεολαίας των εργατικών – λαϊκών οικογενειών.

Να τους δώσουν δύναμη για να αντιπαλέψουν την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που σήμερα δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη, να αντιπαλέψουν τις σοβαρότατες ελλείψεις που υπάρχουν σε υποδομές, εξοπλισμό και προσωπικό, την εμπορευματοποίηση, το ξεπούλημα περιουσιών των ιδρυμάτων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αντί για προσέλκυση επενδυτών και χορηγών, για εστίες, χώρους άθλησης και αναψυχής καλύπτοντας τις ανάγκες των φοιτητών, να αντιπαλέψουν την κατηγοριοποίηση των σπουδών και των πτυχίων, τα μειωμένα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα.

Λένε ότι «ο κόσμος ανήκει στους θαρραλέους»… κι εμείς θέλουμε οι νέες γενιές να προχωρήσουν με θάρρος μπροστά, όχι απλά για την σταδιοδρομία τους, αλλά για να εντάξουν την μόρφωσή τους, την γνώση τους, την επιστημονικότητά τους, τη δημιουργικότητά τους, την ομορφιά της τέχνης, της έρευνας και της διανόησης στον εξανθρωπισμό της κοινωνίας.

Για εμάς σύγχρονο και προοδευτικό είναι να διεκδικούμε όσα μας στερούν, να παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, σύγχρονο και προοδευτικό είναι να σπουδάζουν ολοκληρωμένα και χωρίς εμπόδια, να δουλεύουν πάνω στο αντικείμενό τους με σύγχρονα δικαιώματα.

Γιατί η ίδια η ιστορία δείχνει πως μόνο έτσι προχωράει η κοινωνία μπροστά…
Έτσι θα θέλαμε να αντιμετωπίσουν τη ζωή τους, έτσι θα θέλαμε να σταθούν απέναντι στο καινούργιο κεφάλαιο της ζωή τους, που άνοιξε με την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να σκεφτούν και να κρίνουν, κατανοώντας την κίνηση, την εξέλιξη της κοινωνίας.

Κι όπως οι γονείς τους έχουν τη θέση τους στο Σύλλογό μας έτσι θέλουμε κι αυτοί να έχουν τη δική τους θέση στους Φοιτητικούς τους Συλλόγους, και να τους δώσουν τη ζωντάνια, τη συλλογικότητα, τη δυναμική και την αγωνιστική δράση, που χρειάζονται.

Χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα μας σε όλα τα επίπεδα, για να μπορεί να αξιοποιείται η γνώση και η επιστήμη προς όφελος όλων, για να μπορούμε να ασκούμε αρμοδιότητες που καλύπτουν σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, για να καταφέρουμε να έχουμε υπηρεσίες στελεχωμένες, εξοπλισμένες, που θα υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ασφαλή μεταφορά, την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση.

Κι αυτά κερδίζονται έχοντας ψηλά το κεφάλι, έχοντας ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων μας.
Ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης γίνεται πιο όμορφος όταν συνδυάζεται με τον καθημερινό αγώνα για τη μόρφωση και τους όρους σπουδών και δουλειάς που μας αξίζουν.
Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία!!!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση