Αύξηση της συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων και αφρικανικής σκόνης αναμένεται από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Πέμπτη 23 Μαΐου.

Για τον λόγο αυτό και μετά από ενημέρωση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης για «κινητοποίηση» αερίων μαζών από την Αφρική προς την Κρήτη τις επόμενες ημέρες,η Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας συνιστά στους πολίτες:

• Άτομα αυξημένου κινδύνου: χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, μόνιμη η παροδική παροχή οξυγόνου, αναπνευστική ανεπάρκεια όλα τα στάδια: αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, παραμονή μόνο σε κλειστούς εσωτερικούς και επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό για παροχή επι πλέον οδηγιών. Προσοχή και για τα άτομα με καρδιακές παθήσεις.

• Άτομα με γνωστό ιστορικό αναπνευστικής αλλεργίας: περιορισμός παραμονής και αποφυγή σωματικής άσκησης και δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους μέχρι την λήξη του φαινομένου. Συνεννόηση με τον κατάλληλο ιατρό για πιθανή παροχή θεραπευτικής αγωγής.

• Υγιείς ενήλικες: Μείωση παραμονής και δραστηριότητας σε εξωτερικούς χώρους. Μπορεί να παρουσιασθούν αναπνευστικές δυσκολίες άγνωστες μέχρι εκείνη τη στιγμή.

• Παιδιά σε σχολική ηλικία: Αποφυγή εξόδου στους προαύλιους χώρους των σχολείων και κλιματισμός των εσωτερικών των σχολείων, για περιορισμό της σκόνης και στο εσωτερικό. Τα παιδιά με γνωστό ιστορικό αλλεργίας η αναπνευστικής δυσχέρειας να έχουν επαφή με τον παιδίατρό τους.

• Μεγαλύτερη προσοχή φαίνεται ότι χρειάζονται η Δυτική και η Ανατολική Κρήτη (Χανιά και Άγιος Νικόλαος)

Διαφήμιση
Διαφήμιση