HomeΕΛΛΑΔΑΗμερίδα Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσω συστημάτων παρακολούθησης θανάτων άγριας πανίδας

Ημερίδα Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσω συστημάτων παρακολούθησης θανάτων άγριας πανίδας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ημερίδα / εργαστήριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου «EnVeROS – Environmental Education through Roadkills Observation Systems / Περιβαλλοντική Εκπαίδευση μέσω των συστημάτων παρακολούθησης θανάτων άγριας πανίδας στο οδικό δίκτυο», διοργανώνει στις 29 Μαΐου 2019 το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), το οποίο συντονίζει το έργο, σε συνεργασία με το Κυπριακό ίδρυμα προστασίας περιβάλλοντος Terra Cypria.

Η ημερίδα, ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο, θα πραγματοποιηθεί στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία (09.00 – 14.45) και σε αυτήν θα παρουσιασθούν τα έως σήμερα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί από την ερευνητική ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Καθηγητής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Γιάννης Βογιατζάκης.

Στόχος του έργου EnVeROS, το οποίο άρχισε να υλοποιείται το 2018 με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Διαχείρισης Χερσαίων Οικοσυστημάτων του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος» του ΑΠΚΥ, είναι η άμβλυνση του φαινομένου της σύγκρουσης οχημάτων με άγρια ζώα, γεγονός που επηρεάζει κυρίως τη βιοποικιλότητα και το περιβάλλον, αλλά και δευτερευόντως την ανθρώπινη κοινωνία με προεκτάσεις στην ασφάλεια και την υγεία.

Το EnVeROS επιπλέον επιδιώκει να αναπτύξει προγράμματα κατάρτισης στους τομείς της διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος για τους επαγγελματίες και για το ευρύ κοινό, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και τους αρμόδιους φορείς στην κατεύθυνση του περιορισμού του φαινομένου.

Το έργο θα διαρκέσει 2 έτη, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ε.Ε. και σε αυτό μετέχουν ως εταίροι τα ερευνητικά κέντρα Accademia Europea Di Bolzano-EURAC (Ιταλία) και Centrum Dopravniho Vyzkumu V.V.I. – CDV (Τσεχία), καθώς και το Ίδρυμα Προστασίας του Περιβάλλοντος – Terra Cypria (Κύπρος).

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση