HomeCity Guide«Τον χορό θα τραγουδήσω», «Φτου και βγαίνω» στο Θέατρο ΚΑΤΩ

«Τον χορό θα τραγουδήσω», «Φτου και βγαίνω» στο Θέατρο ΚΑΤΩ

Και «Σεμινάριο Roman Havasi»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου το Θέατρο Κάτω επιφυλάσσει ένα ενδιαφέρον διήμερο γεμάτο τραγούδια, παραμύθια και χορούς. Το Σάββατο 25 Μαΐου, 15:00-18:00, η Κατερίνα Δούκα επιμελείται του εργαστηρίου τραγουδιού «Τον χορό θα τραγουδήσω», ένα ταξίδι μέσα από τους ήχους και τα ερωτικά βήματα παραδοσιακών χορών της ελληνικής υπαίθρου. Αμέσως μετά, στις 18:30-19:30, η Ανθή Θάνου παρουσιάζει την παιδική παράσταση αφήγησης λαϊκών παραμυθιών «Φτου και βγαίνω» και ο Αλέξης Μακρής τραγουδά και συνοδεύει μουσικά την παράσταση. Την Κυριακή 26 Μαΐου, 10:00-12:00 το πρωί μαθαίνουμε τον πιο δημοφιλή βαλκανικό χορό των Ρομά στο εργαστήριο «Roman Havasi» με την Κατερίνα Δούκα.

Περισσότερες πληροφορίες

Σάββατο 25 Μαΐου, 15:00–18:00, «Τον χορό θα τραγουδήσω»

Σεμινάριο παραδοσιακού τραγουδιού με θέμα τα τραγούδια και τους χορούς της ελληνικής άνοιξης. Το σεμινάριο περιλαμβάνει ενασχόληση με τραγούδια τελετουργικά της ανοιξιάτικης περιόδου που εντοπίζονται στην ελληνική παράδοση και συνοδεύουν λαϊκά λατρευτικά έθιμα των Ελλήνων, πολλά από τα οποία έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα και διασώθηκαν, έως τις μέρες μας, χάριν της αγάπης και της προσήλωσης των ανθρώπων σε αυτά. Τραγούδια με αναφορές στις αγροτικές εργασίες, στις καθημερινές αλλά και στις εορταστικές συνήθειες των ελλήνων της υπαίθρου με κυρίαρχο τον έρωτα μέσα από τα τραγούδια της Άνοιξης.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

(**Tip! Όποιος την ακούει να τραγουδάει, τήν ερωτεύεται!)

Σάββατο 25 Μαΐου, 18:30–19:30, «Φτου και βγαίνω»

Πέντε, δέκα, δεκαπέντε …μετρούσε η βασιλοπούλα και κρύβονταν το παλικάρι.

Σαν το βρει κακό μεγάλο θα ’ρθει σαν δεν το βρει άντρα της θέλει να τον κάνει…

το λοιπόν φτου και βγαίνω και…

Το λαϊκό παραμύθι, μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, φωτογραφίζει και καταγράφει με τρόπο μαγικό την καθημερινότητα των ηρώων, πραγματεύεται τους αιώνιους προβληματισμούς της ανθρωπότητας που δεν είναι τίποτα άλλο από τις δοκιμασίες της ζωής. Πορευόμαστε μαζί με τους μαγικούς ήρωες συμπάσχουμε, παλεύουμε, και ελπίζουμε να ζήσουν αυτοί καλά και μείς καλύτερα!

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Κυριακή 26 Μαΐου, 10:00–12:00, «Σεμινάριο Roman Havasi»

Το roman havasi, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους χορούς των Ρομά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Πρόκειται για έναν καρσιλαμά (9/8) ρυθμό γνωστό και οικείο στον ελλαδικό χώρο. Η διαφορά είναι ότι εμείς τονίζουμε τα 9/8 του καρσιλαμά 1-3-5-789 ενώ ένας αυθεντικός roman havasi είναι 1-3-5-78-.

Οι χορευτές κάνουν χρήση έντονων πυελικών κινήσεων και χρησιμοποιούν κινήσεις και χειρονομίες των χεριών, επίσης έντονες και εκφραστικές. Πρόκειται για έναν ελεύθερο χορό παρόλο που τα τελευταία χρόνια τον έχουμε δει να χορογραφείται έντονα, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο προκειμένου να παρουσιαστεί σε μεγάλες σκηνές.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987107922

Διαφήμιση
Διαφήμιση