HomeΥΓΕΙΑΥπόμνημα στον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Νοσοκομείου

Από την Ένωση των Εργαζομένων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπόμνημα στον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, κατέθεσε η Ένωση των Εργαζομένων.

Αναλυτικά το ΥΠΟΜΝΗΜΑ:

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Παρά την ευφορία που προκάλεσε αρχικά η δημοσίευση του ΦΕΚ της άρσης της διοικητικής διασύνδεσης μεταξύ των δύο μεγάλων νοσοκομείων του Ηρακλείου , ΠΑΓΝΗ- ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ , στη συνέχεια αποκαλύφθηκε το μέγεθος της προχειρότητας με την οποία πραγματοποιήθηκε το όλο εγχείρημα.

Αντί λοιπόν ,με την άρση της διασύνδεσης, το «Βενιζέλειο» να επανέλθει στην «κανονικότητα» με τον οργανισμό του 2010 που προέβλεπε την ανάπτυξη 500 κλινών , την Τεχνική Υπηρεσία ως Διεύθυνση κ.α., ξαφνικά ορίζεται ως «οργανισμός» ο αναχρονιστικός και μνημονιακός του 2012 που οδηγεί το Νοσοκομείο σε υποβάθμιση και συρρίκνωση. Ο συγκεκριμένος οργανισμός περιλαμβάνει τη δραστική μείωση κλινών και οργανικών θέσεων , υποβαθμίζει τη Τεχνική Υπηρεσία ορίζοντας την ως Υποδιεύθυνση και γενικά υποβαθμίζει το ρόλο του Νοσοκομείου.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ζητάμε :

1)Την επαναφορά του Νοσοκομείου στην «κανονικότητα» με έναν οργανισμό σύγχρονο που να οδηγεί στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη και όχι στην συρρίκνωση και την απαξίωση.

2)Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων , δίνοντας έμφαση στην πρόβλεψη και των αναγκών που θα προκύψουν από την αποπεράτωση της καινούριας πτέρυγας του Νοσοκομείου.

Γιατί τα «μπαλώματα» με προσλήψεις προσωπικού με ελαστικές σχέσης εργασίας είναι προσωρινά και δεν λύνουν μόνιμα το πρόβλημα της ελλιπούς στελέχωσης του Νοσοκομείου.

3) Να υπάρξει άμεση παρέμβαση έστω και τώρα για την μετεγκατάσταση των Τεχνικών και Διοικητικών Υπηρεσιών σε χώρο που να πληρούνται όλες οι συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής , καθώς μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το οίκημα όπου στεγαζόταν, βρίσκονται διασκορπισμένοι σε χώρους που δεν πληρούν κανένα από τα παραπάνω κριτήρια και εμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου. Μέχρι τώρα χάρει του φιλότιμου και της ευσυνειδησίας του προσωπικού δεν φάνηκε προς τα έξω το μέγεθος του προβλήματος.

4)Στο τέλος αφήνουμε ένα θέμα που έπρεπε ,εδώ και χρόνια και μετά από τόσες υποσχέσεις, να έχει επιλυθεί. Αυτό δεν είναι άλλο από την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων που προέκυψαν από τις περικοπές που έγιναν σε δεδουλευμένες υπερωρίες και εξαιρέσιμα του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού και αναλύονται ως εξής :

Έτος 2012 οφειλόμενα 126.827.26 €

Έτος 2013 οφειλόμενα 174.323,98€

Το οικονομικό κόστος είναι πολύ μικρό και έπρεπε ήδη να έχουν δοθεί μια και αφορούν χρωστούμενα χρήματα δεδουλευμένων και γιατί αντίστοιχη οφειλή των ιδίων ετών προς του ιατρούς έχει τακτοποιηθεί με νομοθετική ρύθμιση στο σύντομο παρελθόν από εσάς τον ίδιο.

Σας καλούμε λοιπόν και σας προτρέπουμε να δώσετε άμεσα λύσεις στα προβλήματα μας και να δώσετε τέλος στις αδικίες που υφίσταται το «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» και το προσωπικό του!!!!

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Χονδροζουμάκης Γ. Μενεγάκης Εμμ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση