HomeΕΛΛΑΔΑ«Εµπαιγµό» των συνταξιούχων καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

«Εµπαιγµό» των συνταξιούχων καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ µιλά σήµερα το βράδυ στο Κηποθέατρο του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόσκληση στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν∆ να ψηφίσουν την πρόταση νόµου του ΚΙΝΑΛ για τις µηνιαίες αποδοχές των συνταξιούχων απευθύνει η Φώφη Γεννηµατά. Με αφορµή τα τελευταία προεκλογικά σποτ των δύο κοµµάτων, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υπενθυµίζουν την πρόσφατη κατάθεση πρότασης νόµου εκ µέρους του ΚΙΝΑΛ, που προβλέπει κατώτερη σύνταξη 500 ευρώ για κάθε συνταξιούχο και 700 ευρώ για το κάθε ζευγάρι.

«Είναι πρόκληση να εµφανίζονται ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν προστάτες των συνταξιούχων» υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, τη στιγµή που, όπως σηµειώνεται, «την τριετία 2015-2018 αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους 7,5 δισ. ευρώ». Σύµφωνα µε στελέχη του αρµόδιου τοµέα του ΚΙΝΑΛ, «οι συνταξιούχοι χάνουν σε ετήσια βάση 3,1 δισ. ευρώ, δηλαδή από µία έως τρεις συντάξεις. «Παρ’ όλα αυτά», όπως σηµειώνουν, «η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί έδωσε προεκλογικά 800 εκατ. ευρώ, δηλαδή ούτε µισή σύνταξη».

Η Φ. Γεννηµατά υπογραµµίζει µέσω συνεργατών της ότι «τους έρηµους τους συνταξιούχους που δείχνουν στα σποτ, αυτοί τους καταρήµαξαν. Τώρα ζητάνε και τα ρέστα… Αρκετά πια µε αυτού του τύπου τα ανούσια προεκλογικά πυροτεχνήµατα. Όποιος πραγµατικά νοιάζεται για τους συνταξιούχους πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, µε µόνιµα µέτρα και πολιτικές που εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στη ζωή τους». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ µιλά σήµερα το βράδυ σε ανοιχτή εκδήλωση στο Κηποθέατρο του Ηρακλείου. Η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί στοίχηµα τη µαζική συµµετοχή στην εκδήλωση – γι’ αυτό κι επέλεξε τη ζωντανή µετάδοσή της αντί της διακαναλικής συνέντευξης.

ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση