HomeHL-TOPΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο – Τι είπε για εκλογές, Τσίπρα και… ΒΟΑΚ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ηράκλειο – Τι είπε για εκλογές, Τσίπρα και… ΒΟΑΚ

Διήμερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στην Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Ηράκλειο βρίσκεται από το πρωί ο, πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο κέντρο της πόλης λίγο μετά τις 11 το πρωί όπου έκανε βόλτα στην παραλιακή και στην 25ης Αυγούστου συνομιλώντας με κατοίκους του Ηρακλείου.

Μαζί του είναι ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, ο ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης και άλλα στελέχη.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη στο εκλογικό του κέντρο.

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης κατά την συνομιλία του με τους κατοίκους δήλωσε πως «η Ν.Δ. στηρίζει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη στις περιφερειακές εκλογές» ενώ ως προς τις δημοτικές ανέφερε πως «οι φίλοι μας μπορούν να ψηφίσουν όποιον εκείνοι επιθυμούν».

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε από το Ηράκλειο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργός ωστόσο τόνισε πως «όσο εκείνος επιμένει να διχάζει, εγώ θα επιμένω να ενώνω».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης μίλησε θετικά για την επίσκεψή του στην Κρήτη λέγοντας πως είναι εδώ για να θέσει «το βασικό δίλημμα των εκλογών, που δεν είναι άλλο από μία πολιτική αλλαγή».

Μάλιστα εξήγησε πως «η πολιτική αλλαγή που οραματίζεται η ΝΔ αφορά όλους τους Έλληνες και θα κάνει πράξει την πολιτική για χαμηλότερους φόρους».

Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην ανάπτυξη της Κρήτης λέγοντας πως «θα υποστηρίξουμε το αεροδρόμιο στο Καστέλι και θα εγγυηθούμε την ταχύτατη υλοποίησή του» ενώ για τον ΒΟΑΚ τόνισε πως «αποτελεί προσωπική εγγύηση ότι ο ΒΟΑΚ θα ξεκινήσει επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας και θα ενώσει τη Σητεία με το Καστέλι».

mhtsotakhs7

Αναλυτικα οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Καταρχάς χαίρομαι πάρα πολύ που μια εβδομάδα πριν από μια εξαιρετικά κρίσιμη αναμέτρηση βρίσκομαι στον τόπο μου. Βρίσκομαι στην Κρήτη, την οποία τόσο αγαπώ, για να θέσω για άλλη μια φορά το βασικό δίλημμα αυτών των εκλογών: μεγάλη πολιτική αλλαγή ή διατήρηση  της πολιτικής στασιμότητας.

Η πολιτική αλλαγή την οποία ορματίζεται η Νέα Δημοκρατία, είναι μια πολιτική αλλαγή που αφορά όλους τους Έλληνες.

Είναι μια πολιτική αλλαγή με την οποία θα γίνει πράξη η πολιτική μας για χαμηλότερους φόρους, για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για ασφάλεια, για καλή δημόσια παιδεία, για καλή δημόσια υγεία. Και αυτό το μήνυμα είμαι σίγουρος ότι είναι ένα μήνυμα το οποίο θα βρει μεγάλη ανταπόκριση ειδικά εδώ στην Κρήτη.

mhtsotakhs6

Ως προς το ερώτημά σας τώρα, δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό. Όσο αυτός επιμένει να διχάζει, τόσο εγώ θα επιμένω να ενώνω και να μιλάω για το μέλλον της χώρας μας. Αυτό, εξάλλου, είναι που σήμερα ενδιαφέρει τους Έλληνες πολίτες.

Θα αξιοποιήσουμε πλήρως την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εκλογές να παρουσιάσουμε τη θετική μας πρόταση για μια φωτεινή, για μια αισιόδοξη Ελλάδα.

Έχω μιλήσει πολλές φορές για το γεγονός ότι, δυστυχώς, η Κρήτη, που θα έπρεπε να είναι -και είναι σε μεγάλο βαθμό- αναπτυξιακή ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας,  βρίσκεται αυτή τη στιγμή αντιμέτωπη με ένα μεγάλο κενό ως προς τα βασικά έργα υποδομής.

Υπήρξα από τους πρώτους υποστηρικτές του καινούργιου αεροδρομίου στο Καστέλλι, η σύμβαση κυρώθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και με ορισμένα ζητήματα τα οποία αναδείχθησαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Θα υποστηρίξουμε αυτό το έργο και θα εγγυηθούμε την ταχύτατη υλοποίησή του. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό έργο, όχι μόνο για το Ηράκλειο, αλλά για ολόκληρη την Κρήτη.

Για τον ΒΟΑΚ έχω μιλήσει πολλές φορές. Αποτελεί την πρώτη, μεγάλη, εθνική αναπτυξιακή προτεραιότητα της ΝΔ. Δεν αφορά μόνο την Κρήτη, αφορά ουσιαστικά ολόκληρο το σχέδιό μας για τις υποδομές στον τόπο. Θέλουμε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, στην τελική του κατάληξη, από τη Σητεία μέχρι το Καστέλλι.

Ένα έργο το οποίο θα είναι σωστά μελετημένο, όχι κατατμημένο, και στο οποίο θα αξιοποιήσουμε όλα τα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία. Αποτελεί προσωπική μου εγγύηση, όχι μόνο ως Πρόεδρος της ΝΔ αλλά και ως Κρητικός, ότι ο Βόρειος Οδικός Άξονας είναι ένα έργο το οποίο θα γίνει και θα ξεκινήσει επί των ημερών της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη για περιφερειάρχη Κρήτης. Είναι ένα νέο παιδί, ένας άξιος άνθρωπος, ο οποίος έρχεται με έναν θετικό λόγο να αντιπαρατεθεί με μια περίοδο -κατά την άποψή μου- στασιμότητας.

Προσπαθώ να σκεφτώ και ως Κρητικός ένα μεγάλο σημαντικό έργο το οποίο να ταυτίζεται με την διαδρομή του σημερινού περιφερειάρχη και δυσκολεύομαι να βρω. Και βέβαια δεν μπορώ να μην παραγνωρίσω το γεγονός ότι οι υποδομές της Κρήτης, πολλές εκ των οποίων είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Είδατε πολύ καλά τις τραγικές καταστροφές οι οποίες έλαβαν χώρα στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων. Από εκεί και πέρα, για τα δημοτικά δεν έχω να προσθέσω τίποτα, οι πολίτες θα κάνουν τις επιλογές τους ελεύθερα.

Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει, είναι οι πολίτες οι οποίοι πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία να κάνουν τις επιλογές τους ως προς τους τοπικούς άρχοντες, αλλά να προσέλθουν μετα βεβαιότητος στα εκλογικά εκείνα τμήματα στα οποία θα βρίσκεται η κάλπη των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών. Εκεί εστιάζουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες για την επόμενη Κυριακή».

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά το Ηράκλειο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στο Ρέθυμνο όπου και επισκέφθηκε την Αγία Γαλήνη και ακολούθως το Σπήλι.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού προγράμματος HiPER.

Το απόγευμα, το πρόγραμμά του περιελάμβανε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου Ευγένιο στην Ιερά Μητρόπολη και  αμέσως μετά βόλτα στο κέντρο του Ρεθύμνου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα ολοκληρώσει τις επισκέψεις του το Σάββατο με μία στάση στην Ασή Γωνιά στο Νομό Χανίων στις 7:30 μ.μ.

Την Κυριακή, 19 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει στις 7:30 μ.μ. σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Παλιό Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση