HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης: Με ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα και όχι τι είπε ο Αρης Βελουχιώτης το 1944

Μητσοτάκης: Με ενδιαφέρουν τα πραγματικά προβλήματα και όχι τι είπε ο Αρης Βελουχιώτης το 1944

Συνέντευξη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η κυβέρνηση να επιχείρησε να εξαγοράσει την ψήφο των συνταξιούχων» είπε με έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην καταβολή της λεγόμενης 13ης σύνταξης.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε για την 13η σύνταξη την οποία χαρακτήρισε ως «επίδομα»: «Καταγγείλαμε το χρόνο που χορηγήθηκε το επίδομα. Είναι η πρώτη φορά που ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, άρα δεν ήταν προϊόν μακροχρόνιου σχεδιασμού αλλά επιχειρήθηκε να εξαγορασθούν οι ψήφοι των συνταξιούχων».

Διευκρίνισε πως «δεν υποτιμώ την ανάγκη να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για αυτό και στηρίξαμε το μέτρο στη Βουλή».

Η ΝΔ θα στηρίξει μόνιμα τους συνταξιούχους

Ερωτηθείς εάν η μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα διατηρήσει το συγκεκριμένο επίδομα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι αυτό θα διατηρηθεί εφόσον οι προϋποθέσεις της οικονομίας το επιτρέπουν και σίγουρα όχι με όρους που παραπέμπουν σε εξαγορά ψήφων.

«Οι συνταξιούχοι είδαν μειωμένο το εισόδημά τους και οι νέοι συνταξιούχοι έχουν έως και κατά 40% μειωμένη σύνταξη με το νόμο Κατρούγκαλου. Είναι κοροϊδία τα επιδόματα. Σε καμία περίπτωση σε πρέπει να εκλαμβάνονται ως προσπάθεια εξαγοράς ψήφων. Θα στηρίξουμε μόνιμα τους συνταξιούχους. Αυτή τη στιγμή ισχύει η μείωση του αφορολόγητου από 1/1/2020. Γιατί η κυβέρνηση δεν ψήφισε μαζί μας την τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε επίσης για τη μη μείωση του αφορολογήτου.

Μητσοτάκης: «Δεν με ενδιαφέρει τι είπε ο Βελουχιώτης το 1944»

Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως άλλα είναι τα σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να συζητούν με νηφαλιότητα και σημείωσε δηκτικά: «Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε το 1944 και τι είπε ο Αρης Βελουχιώτης» κάνοντας σαφή μνεία στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη από τη Λαμία.

 «Το βράδυ των εκλογών νικητής θα είναι η ΝΔ»

Ερωτηθείς για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, απάντησε: «Νίκη για τη Νέα Δημοκρατία. Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα υπάρχει ένας νικητής και αυτός θα είναι η ΝΔ.

Δεν θα βάλω πήχη, όσο μεγαλύτερη η διαφορά τόσο πιο επιτακτικές οι πολιτικές εξελίξεις» είπε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση