HomeΕΚΛΟΓΕΣΕπίσκεψη του Γ. Σισαμάκη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

Επίσκεψη του Γ. Σισαμάκη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

«Ηράκλειο για όλους»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είχε το πρωί της Παρασκευής ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» Γιώργος Σισαμάκης.

Ο κ.Σισαμάκης, συνοδευόμενος από υποψήφιους Συμβούλους της παράταξης βρέθηκε στα γραφεία του ΕΚΗ και συζήτησε με τον κ. Στέλιο Βοργιά για τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

ekh

«Η δημοτική αρχή δεν μπορεί να καθορίσει την πορεία της εθνικής οικονομίας, αλλά έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει κίνητρα για εργασία και να βοηθήσει στην ουσιαστική αξιοποίηση του εργατικού δυναμικού και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σισαμάκης.

«Έχουμε ήδη παρουσιάσει ένα πλάνο στήριξης της τοπικής οικονομίας με προτεραιότητα το κοινωνικό όφελος» υπογράμμισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, αναφερόμενος στα μέτρα και τις επιμέρους δράσεις που περιλαμβάνει το πρόγραμμα της παράταξης «Ηράκλειο για όλους» για την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη μείωση της ανεργίας στο Δήμο.

ekh2

Μέτρα όπως η πιλοτική Δημιουργία ενός τοπικού «ΟΑΕΔ» και δράσεις πληροφόρησης για νέες μορφές επιχειρείν όπως η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Ακόμα  η συγκρότηση ενός δικτύου συμβουλευτικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών σε συνεργασία με φορείς (ΙΝΕ ΓΣΕΕ, ΙΜΕ ΓΣΕΕΒΕ, ΕΑΠ, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κτλ) αλλά και η επαγγελματική Συμβουλευτική μέσω εξ ατομικευμένης υποστήριξης και ομαδικών εργαστηρίων, σχετικά με τον σχεδιασμό επαγγελματικής σταδιοδρομίας, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, ανάπτυξη επαγγελματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.

ekh3

«Ανάπτυξη και εύρυθμη λειτουργία σε όλα τα θέματα μπορεί να υπάρξει μόνο με τη συνεργασία όλων μας» υπογράμμισε ο κ. Σισαμάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχηθεί προσωπικά καλή επιτυχία στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, καθώς – όπως είναι γνωστό – ο κ. Βοργιάς είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Κρήτη η ζωή μας» του Σταύρου Αρναουτάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση