HomeUncategorizedΣυνάντηση Μποκέα με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Συνάντηση Μποκέα με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

«Επενδύουμε στην γνώση και στην τεχνογνωσία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, κ. Νικόλαο Κατσαράκη συναντήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Μενέλαου Μποκέα, στο πλαίσιο ενός ευρύ κύκλου συναντήσεων που ο επικεφαλής της παράταξης «Το Μαλεβίζι μπορεί!» έχει εγκαινιάσει με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού μας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Καθηγητής Εφαρμογών της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας κ. Γιώργος Απλαδάς.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Μενέλαος Μποκέας ανέφερε: «Στρατηγικός μας στόχος είναι ο μετασχηματισμός του Μαλεβιζίου σε ένα ευέλικτο και ευφυή Δήμο. Γι’αυτό χρειάζεται μια σταθερή γέφυρα συνεργασίας με τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά μας ιδρύματα. Να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες προγραμματικές συμβάσεις και να δημιουργήσουμε νέες. Να διευρύνουμε τον κύκλο επικοινωνίας ανάμεσά μας, ανοίγοντας νέες προοπτικές δημιουργίας. Να θέσουμε την έρευνα και την καινοτομία στην υπηρεσία των δημοτών. Να κερδίσουμε το μέλλον.

Το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο είναι ένα από τα καμάρια του νησιού μας. Το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό έχει μπροστά του μεγάλες προκλήσεις. Επενδύουμε στην αξιοποίηση της γνώσης και της τεχνογνωσίας του μέσα από κοινές δράσεις και εφαρμογές που να υπηρετούν την ταυτότητα ενός έξυπνου, βιώσιμου και πρωτοπόρου Δήμου.

Με τον Πρύτανη κ. Κατσαράκη και τον Καθηγητή κ. Απλαδά συζητήσαμε εκτενώς το όραμά μας για το Μαλεβίζι της επόμενης μέρας. Ανάμεσα σε άλλα αναφερθήκαμε και στην προοπτική δημιουργίας ενός τεχνολογικού – ερευνητικού πάρκου στο Μαλεβίζι, με παροχή κινήτρων για την ενίσχυση της έρευνας στο πλαίσιο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Μιας έρευνας τα αποτελέσματα της οποίας θα μπορούν να διαχέονται άμεσα στο πλαίσιο της αποτελεσματικής λειτουργίας του Δήμου μας προς όφελος κατοίκων και επισκεπτών.

Συνεχίζουμε. Θωρακίζουμε το Μαλεβίζι απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, σήμερα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση