HomeHL-9Δύο μήνες μετά τη θεομηνία και οι δρόμοι παραμένουν … βομβαρδισμένο τοπίο

Δύο μήνες μετά τη θεομηνία και οι δρόμοι παραμένουν … βομβαρδισμένο τοπίο

Κατεστραμμένος ο δρόμος που οδηγεί στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την περίοδο που ο Σήφης ο κροκόδειλος είχε … πολιτογραφηθεί μόνιμος κάτοικος, το Φράγμα των Ποταμών στην περιοχή του Αμαρίου στο Ρέθυμνο είχε μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν για ντόπιους και τουρίστες. Το άδοξο τέλος του ερπετού περιόρισε σημαντικά την προσέλευση των ντόπιων επισκεπτών, όχι όμως και των τουριστών οι οποίοι εξακολουθούν να εντάσσουν την επίσκεψή τους στην περιοχή στο πρόγραμμα των περιηγήσεων τους.

fragma-potamon10

Όχι φυσικά για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Σήφη, αλλά για να θαυμάσουν την ομορφιά του τοπίου που αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της ιδιαίτερης φυσικής φυσιογνωμίας της Κρήτης.

Οι δρόμοι γύρω από το Φράγμα υπέστησαν σημαντικές φθορές κατά τη διάρκεια της θεομηνίας που έπληξε τον περασμένο Φεβρουάριο τη Δυτική Κρήτη, και σήμερα δύο μήνες μετά η κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Ο τεράστιος όγκος νερού που έπεσε στην περιοχή με τις πρωτοφανείς σε συχνότητα και ορμή καταιγίδες του χειμώνα που μας πέρασε, προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στο οδόστρωμα καθιστώντας το επικίνδυνο και σε πολλά σημεία απροσπέλαστο.

Η απαγορευτική σήμανση που είχε τοποθετηθεί από τον ΟΑΚ, απομακρύνθηκε από αγνώστους και πετάχτηκε στην άκρη του κόσμου
Η απαγορευτική σήμανση που είχε τοποθετηθεί από τον ΟΑΚ, απομακρύνθηκε από αγνώστους και πετάχτηκε στην άκρη του κόσμου

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει υπάρξει κάποια παρέμβαση για την αποκατάσταση του δρόμου, τη στιγμή μάλιστα που η τουριστική περίοδος βρίσκεται στην έναρξή της και οι πρώτοι επισκέπτες έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στην περιοχή.

fragma-potamon9

Φωτογραφίες Α.Μ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση