HomeΚΡΗΤΗΑπαγόρευση συνδικαλισμού από αλυσίδα ξενοδοχείων

Απαγόρευση συνδικαλισμού από αλυσίδα ξενοδοχείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αλυσίδα ξενοδοχείων που δραστηριοποιείται και στην Κρήτη φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να αναγκάζουν τους εργαζόμενους που προσλαμβάνουν να υπογράφουν δήλωση ότι δεν πρόκειται να δραστηριοποιηθούν συνδικαλιστικά για όσο διάστημα απασχολούνται από τη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Ήδη τα σωματεία στο Ηράκλειο χαρακτηρίζουν αυτή την απόφαση ως απαράδεκτη πρακτική.

«Δεν το περιμέναμε ποτέ ότι συγκεκριμένοι εργοδότες θα επέβαλαν στους εργαζόμενους να υπογράφουν δήλωση ότι δεν θα ασχολούνται με συνδικαλιστικά δρώμενα για να πιάσουν δουλειά. Αυτό αν μη τι άλλο είναι κατακριτέο», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης.

«Αν υπάρχουν τέτοια περιστατικά ο λόγος είναι απλός. Υπάρχει μεγάλη ανεργία και ο καθένας είναι ευάλωτος να δεχθεί όρους που δεν τον συμφέρουν παρά να μείνει επ’ αόριστο στην ανεργία» τονίζει ο πρόεδρος Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου Γιώργος Αρετίνης και συνεχίζει λέγοντας ότι το Σωματείο δεν έχει λάβει γνώση για τέτοια πρακτική στο Ηράκλειο ωστόσο δεν αποκλείει τον ενδεχόμενο να ακολουθείται σε άλλους νομούς το οποίο όμως θεωρεί ότι αυτό είναι τραβηγμένο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση